Citat:
În prealabil postat de horatiu.miron
Dar despre pepeni scrie ceva in scripturi? Nu? Atunci de ce mancam pepeni?
|
Eu stiu ca inca de la facerea lumii Dumnezeu a zis clar omului ce sa manance.
Citez:
Facerea 1/29: " Apoi a zis Dumnezeu: "Iată, vă dau toată iarba ce face sămânță de pe toată fața pământului și tot pomul ce are rod cu sămânță în el. Acestea vor fi hrana voastră. "
Pepenele intra in categoria plantelor care fac samanta dar buretii NU. Buretii/ciupercile nu fac parte din aceste categorii. Bineinteles ca le-am mancat pana acum.
Citat:
Si cum adica nu sunt comestibil buretii?
|
Sunt comestibili buretii insa multi dintre ei au toxine. De exemplu, aici in Italia exista la primarie un ghiseu unde mergi cu ciupercile si buretii culesi ca sa ti-i controleze. Abia dupa aceea ii mananci. E totul gratis, toti fac asa. Ghebele de exemplu, ne invata sa le fierbem in doua ape ca au toxine (atentie, nu zic ca-s veninoase ci doar ca sunt greu de digerat.) Exista 5 categorii de bureti:optimi comestibili, comestibili, toxici, veninosi si mortali. Fiecare tip(exclus mortalii) are numarul sau de toxine, mai multe sau mai putine dar asta nu inseamna ca nu-s comestibili ci inseamna ca ii pregatesti mai cu atentie, respectand anumite reguli, fara sa-i amesteci cu alte alimente greu digerabile.
Sper ca m-am facut inteles de voi. Cautam direct la sursa raspunsul, adica la ce ne-ar spune cel ce a creat totul, Dumnezeu, despre a manca sau a nu manca acesti bureti care dupa ce zic romanii nu ar avea toxine iar dupa altii au toxine.
Citat:
Si inca o intrebare: vorbim in mod special despre buretii de padure sau vorbim despre ciuperci in general?
|
in general