View Single Post
Vechi 20.10.2010, 23:23:41
unamic unamic is offline
Banned

Data înregistrării: 08.09.2010
Locație: ITALIA
Implicit

Citat:
În prealabil postat de horatiu.miron Vezi mesajul
Dar despre pepeni scrie ceva in scripturi? Nu? Atunci de ce mancam pepeni?
Eu stiu ca inca de la facerea lumii Dumnezeu a zis clar omului ce sa manance.
Citez:
Facerea 1/29: " Apoi a zis Dumnezeu: "Iată, vă dau toată iarba ce face sămânță de pe toată fața pământului și tot pomul ce are rod cu sămânță în el. Acestea vor fi hrana voastră. "
Pepenele intra in categoria plantelor care fac samanta dar buretii NU. Buretii/ciupercile nu fac parte din aceste categorii. Bineinteles ca le-am mancat pana acum.

Citat:
Si cum adica nu sunt comestibil buretii?
Sunt comestibili buretii insa multi dintre ei au toxine. De exemplu, aici in Italia exista la primarie un ghiseu unde mergi cu ciupercile si buretii culesi ca sa ti-i controleze. Abia dupa aceea ii mananci. E totul gratis, toti fac asa. Ghebele de exemplu, ne invata sa le fierbem in doua ape ca au toxine (atentie, nu zic ca-s veninoase ci doar ca sunt greu de digerat.) Exista 5 categorii de bureti:optimi comestibili, comestibili, toxici, veninosi si mortali. Fiecare tip(exclus mortalii) are numarul sau de toxine, mai multe sau mai putine dar asta nu inseamna ca nu-s comestibili ci inseamna ca ii pregatesti mai cu atentie, respectand anumite reguli, fara sa-i amesteci cu alte alimente greu digerabile.
Sper ca m-am facut inteles de voi. Cautam direct la sursa raspunsul, adica la ce ne-ar spune cel ce a creat totul, Dumnezeu, despre a manca sau a nu manca acesti bureti care dupa ce zic romanii nu ar avea toxine iar dupa altii au toxine.
Citat:
Si inca o intrebare: vorbim in mod special despre buretii de padure sau vorbim despre ciuperci in general?
in general
Reply With Quote