Subiect: AVORTUL!
View Single Post
Vechi 30.05.2007, 17:42:00
dillema dillema is offline
Senior Member

Data înregistrării: 05.12.2006
Implicit

Ce cred eu...nu sunt pentru avortul la cerere. Pana si ateistii considera avortul imoral. dar sunt pentru avort cand viata mamei este pusa in pericol, in cazul unui viol cand viitorul unei familii poate fi destramat sau viitorul unei copile. In cazul cand acestea accepta sa aiba copilul ...pe astea le consider martire. Mama care moare stiind ca viata ii este pusa in pericol din cauza sarcinii...este sinucidere.

Sunt destule versete in Vechiul Testament care sustin ca fatul nu e fiinta umana.

Ex. 21:22-25- in cazul in care o femeie avorteaza lovita din greseala i se va plati recompensa. Daca ea este ucisa plata va fi "ochi pentru ochi", "viata pentru viata".
Genesis 2:7 -viata incepe o data cu suflarea de viata in Adam.

D-zeu a ucis bebelusi

Psalmi 136/9

Numeri31/17
17. Ucideti dar toti copiii de parte barbateasca si toate femeile ce-au cunoscut barbat, ucideti-le.
18. Iar pe fetele care n-au cunoscut barbat, lasati-le pe toate vii pentru voi.

Deuteronom 2/34
In vremea aceea am luat toate cetatile lui si am nimicit toate cetatile lui, barbati, femei si copii, si n-am lasat pe nimeni viu.

Deuteronom 28/35
53. Si vei manca tu rodul pantecelui tau, carnea fiilor si fiicelor tale, pe care ti-i va fi dat Domnul Dumnezeul tau in timpul impresurarii si al stramtorarii cu care te va stramtora vrajmasul tau.
Isaia 13/16-
Copiii lor vor fi zdrobiti inaintea ochilor lor, casele lor vor fi jefuite si femeile lor necinstite.

Isaia 13/18
Arcurile oamenilor de lupta vor dobori pe cei tineri. De roada pantecelui nu se vor milostivi, si pentru copii ochii lor nu vor simti nici o mila.
Osea9/14
14. Da-le lor, Doamne, ceea ce trebuie sa le dai! Da-le lor pantece sterp si sani fara lapte!

Luca23/29
29. Caci iata, vin zile in care vor zice: Fericite sunt cele sterpe si pantecele care n-au nascut si sanii care n-au alaptat!

Iar Legea, Moise, Hristos,Sf.Pavel au ignorat orice sansa de a condamna avortul. daca avortul era o problema importanta, de ce Biblia nu spune nu avortului?

Eu cred ca Biblia a fost scrisa sub influenta Duhului Sfant de oameni-barbati, dar carora nu le-a fost anulata personalitatea...de aceea si tenta misogina
de ex:

"Geneza3/16 Iar femeii i-a zis: "Voi inmulti mereu necazurile tale, mai ales in vremea sarcinii tale; in dureri vei naste copii; atrasa vei fi catre barbatul tau si el te va stapani".

Aici e sarcina este privita doar din perspectiva unui barbat...ei vad doar durerea...dar in cazul unui copil dorit venit in conditii normale, barbatii nu stiu cat e de minunat sa fii in legatura directa cu puiul tau din abdomen, parte din tine (fara de tine el nu ar fi putut supravietui, legatura prsihologica creata intre mama si copil inainte si dupa nastere. Apoi momentul cand tii in brate acel sufletel nou nascut, femeia uita si de barbarbat...de aceea si gelozia care se naste in barbat cand apare un copil.

Apoi inca un lucru. Dupa viata de zi cu zi... barbatul este atras de femeie si tot Biblia zice ca barbatul isi va parasi mama si tata pentru femeie...deci barbatul este atras de femeie si nu invers. Iar faza cu stapanirea...realitatea a demonstrat contrariul. Un barbat nu poate trai fara o femeie, o femeie poate trai fara barbat si chair poate creste singura copii.

Daca ati citi cele spuse de Hristos....ati intelege care e adevarata invatatura. Hristos a ascultat de Maica Domnului cand si-a inceput activitatea si anume a trasnformat apa in vin in nunta din Cana Galileii!

Dar ca m-am indepartat de subiect...legat de avort nu e mentionat nimic in Biblie...mai mult chiar sunt versete care sunt pro avort.

Reply With Quote