Citat:
În prealabil postat de Eugen7
sunt si multe femei violente, nu doar verbal si prin caracter, ci chiar si fizic unele (arunca obiecte, trantesc, sparg... ba chiar arata violenta fizica si fata de barbatii lor).
violenta sub toate formele ei: fizica, verbala, psihica etc. ... coboara omul (barbat sau femeie) din demnitatea lui de fiinta "facuta dupa chipul si asemanarea lui Dumnezeu".
sunt barbati care indura istericalele femeilor lor (vesnic artagoase si nemultumite)... si ei sunt sfatuiti de duhovnicii lor sa rabde si sa se roage pentru mantuirea acestora.
asadar sa nu judecam oamenii dupa sexe ci dupa roadele lor, caci sunt femei si barbati care traiesc si fac voia lui Dumnezeu, potrivit rolului fiecaruia. In fata lui Dumnezeu suntem judecati drept, dupa faptele noastre, dupa responsabilitatea noastra, nu conteaza daca suntem barbati sau femei.
|
A indura istericale zilnic...nu e acelasi lucru cu a indura batai, pumni, picioare zilnic. Violenta fizica intra intr-o alta categorie, decat toate celelalte...
Eu totusi vorbeam strict de situatia violentei fizice, si daca acelasi duhovnic ar sfatui la fel un barbat, ca pe o femeie...sa suporte violenta fizica, ca asa se vor mantui!!!!
Eu bineinteles nu as ajunge la un duhovnic sa intreb ce sa fac, si in lumina acestor sfaturi...l-as ajuta pe cel care ridica palma asupra mea...sa se mantuiasca si el, pentru ca nu as putea fi egoista...nu???