View Single Post
Vechi 21.10.2010, 16:24:29
Pr. Gheorghe
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de horatiu.miron Vezi mesajul
Sau va puteti pune intrebarea: cum se face ca salariile bugetarilor au scazut cu 25%, in timp ce ale preotilor au scazut doar cu 10%? Prin ce miracol arata statul asemenea bunavointa BOR cand de la alti amarasteni cu 600 de lei pe luna continua sa taie?

Lasati pentru o clipa prejudecatile si ideile prefabricate de o parte si ganditi cu mintea din dotare. Apoi explicati-mi de ce nu am dreptate, ca tare curios mai sunt.
Nu ai dreptate, dragul meu grabit spre "dreptăti"! Salariile preotilor au scazut in acelasi fel; si nu numai contributia de la stat, care este doar o parte mica din salariu (nu depaseste un salariu minim pe economie, ci in majoritatea cazurilor este pana in 450 ron), ci intregul salariu, deci si partea platita din "fonduri proprii". Iti mai spun, ca fiecare preot plateste impozite pe salariu, la fel ca orice alt angajat roman si asta din fondurile parohiei nu prin scutire, cum vor unii sa se creada. Eu personal (si sunt peste 80% din preotii din jud.Constanta la fel), am fost nevoit de vremuri sa renunt la salarizare tocmai din cauza faptului ca veniturile parohiei nu pot asigura plata impozitelor pe salarii si cu datoriile catre Financiar nu te joci! Deci nu te tulbura ca voi reusi sa-mi cladesc vila in centru inaintea enoriasilor mei, afaceristi sau nu. De-abia daca-mi permit sa mai scot masina pe drum ca sa merg la "serviciu", la biserica. Nu ma plang catre fratia ta, sa nu intelegi gresit! Daca ma plang, eu plang catre angajatorul meu, Domnul Hristos, fratiei tale iti spun acestea doar ca sa stii ca daca cumva nu ai dreptate in ceea ce sustii si mai smintesti si pe altii, esti in mare greseala, fiindca chiar nu ai dreptate. In rest, lasa ca Domnul stie ce-i trebuie preotului, zic!

LAST EDIT:
Iarta-ma ca iata, in doua posturi consecutive te-am citat, oarecum in contradictoriu. Sa nu te tulburi te rog atunci cand, "cu mintea din dotare", vei fi ispitit sa dai curs vreunei "prejudecati sau idee prefabricata"; a fost doar coincidenta ca acele afirmatii ale tale sa-mi atraga atentia si (fara coincidenta) vanitatea din mine sa nu poata rabda.

Last edited by Pr. Gheorghe; 21.10.2010 at 19:22:01.
Reply With Quote