(5) CARE RAMURI ALE MEDICINII DE AZI SUNT DEMONICE ȘI DE CE
(A) PENTRU A ÎNȚELEGE CRITERIUL DE DEOSEBIRE A ADEVĂRULUI DE MINCIUNĂ TREBUIE SĂ AFLĂM FELURILE CUNOAȘTERII ȘI CUNOAȘTEREA PRIN CREDINȚĂ
Cunoașterea și credința au fost descrise de Sfântul Isaac Sirul după ce a primit mintea lui Hristos, fiind insuflat de Duhul Sfânt. Ca atare, având același Autor ca și Sfânta Scriptură consider că nu se mai poate comenta nimic în plus.
Vă rog să citiți cu atenție această descoperire a cunoașterii și credinței, dată de Dumnezeu unui om sfânt și prin el nouă, deoarece așa veți înțelege viața noastră lăuntrică, mintea omenească, știința cu importanța ei limitată. În felul acesta vom privi mai limpede și medicina cu importanța ei limitată și mai ales importanța covârșitoare a credinței adevărate pentru savantul făuritor de medicină, pentru medic și pacient.
SFÂNTUL ISAAC SIRUL - CUVINTE DESPRE NEVOINȚĂ
http://www.scribd.com/doc/2063565/Sf...espre-nevointa
După ce descărcați pe calculator această carte minunată citiți capitolele:
Cuvântul 18
Cuvintele 62-65.
În ele se arată cum putem trece de la cunoașterea trupească la cea sufletească și apoi la cea duhovnicească, și cum este trăirea prin cunoaștere spre deosebire de cea prin credință, cât și implicațiile trăirii noastre după cunoaștere (pe fiecare tip în parte) sau credință în sănătatea și boala noastră și în modul de a înțelege lumea și deci implicit medicina pe care o practicăm ca medic sau pacient.
(B) CRITERIUL PRIN CARE PUTEM DEOSEBI MEDICINA OCULTĂ DE CEA FIREASCĂ
După cum am văzut și medicina ocultă și cea firească pot da rezultate de vindecare și folosesc energii măsurabile fizic. Așadar nici vindecarea nici folosirea de mijloace fizice (naturale gr. physikos < physis – natură) nu sunt un criteriu de deosebire între cele două feluri de medicini.
Ceea ce le deosebește este sursa energiilor de vindecare care pot aduce aceleași roade trupești prin aceleași mijloace trupești dar roade total diferite din punct de vedere duhovnicesc.
De pildă nu e tot una a mânca o bomboană sau a mânca o bomboană vrăjită. Nu e tot una a lua o aspirină sau o aspirină vrăjită. Nu e tot una a lua un sirop de tuse natural sau unul homeopat chiar de același gust. Nu e tot una a face injecție intravenoasă la plica cotului sau a face acupunctură în locul din apropiere numit de dracupuncturiști P 5:Chize (D)- [Antebrațul în flexie, pe plica cotului, marginea radială a tendonului bicipital. Punct pe care ei îl indică în: Dispnee, astm, tuse, hemoptizie, dureri de antebrat și de cot, convulsii, congestie cerebrală, disfagie, terori nocturne (vedeți cum înlocuiește tratamentul duhovnicesc al fricii care vine în urma păcatului și care ar trebui să ducă la duhovnic ca un semnal de alarmă cu tratamentul prin înțepătură ca omul să nu mai simtă nevoia de spovedanie? Cum mută nădejdea de la Dumnezeu la energiile demonice numite Qi psalmul 90, „4. Cu spatele te va umbri pe tine si sub aripile Lui vei nadajdui; ca o arma te va inconjura adevarul Lui. 5. Nu te vei teme de frica de noapte, de sageata ce zboara ziua, 6. De lucrul ce umbla in intuneric, de molima ce bantuie intru amiaza.”)]
Ca să deosebim energiile folosite avem deci nevoie de un criteriu de deosebire între energiile demonice și cele firești.
Dacă am avea vederea duhovnicească am vedea direct că Sfintele Taine au lumină de foc, orbitoare și înmiresmată, că medicamentele naturale au lumină naturală frumoasă și smerită iar cele demonice au întuneric cu putoare, groază și tulburare. Cum însă vederea cea duhovnicească sau teologia esențială (prin descoperire) este un dar care se află abia la un om pe generație noi trebuie să apelăm la teologia secundară (prin studiul celei dintâi) și la rațiunea înduhovnicită. Rațiunea se înduhovnicește prin studiul Revelației supranaturale (descoperită direct de sus prin energiile necreate) din lecturile Sfinților Părinți, Vieților Sfinților și apoi prin studiul revelației naturale din știință (dar dat nouă odată cu mintea la creație), dar privită neapărat cu ochiul luminat, înțelegător și plin de discernământ al credinciosului (deoarece mintea omului trupesc este căzută și se împotrivește astfel în chip păcătos din întunericul neștiinței legilor dumnezeiești) pentru a face deosebirea între concluziile reale și cele amăgitoare.
Și după ce vom cunoaște o energie dacă este naturală sau demonică?
Și la aceasta, ca de altfel la toate problemele ne răspunde Mântuitorul:
Matei 7, „15. Feriti-va de proorocii mincinosi, care vin la voi in haine de oi, iar pe dinauntru sunt lupi rapitori. 16. Dupa roadele lor ii veti cunoaste. Au doara culeg oamenii struguri din spini sau smochine din maracini? 17. Asa ca orice pom bun face roade bune, iar pomul rau face roade rele. 18. Nu poate pom bun sa faca roade rele, nici pom rau sa faca roade bune. 19. Iar orice pom care nu face roada buna se taie si se arunca in foc. 20. De aceea, dupa roadele lor ii veti cunoaste. 21. Nu oricine Imi zice: Doamne, Doamne, va intra in imparatia cerurilor, ci cel ce face voia Tatalui Meu Celui din ceruri. 22. Multi Imi vor zice in ziua aceea: Doamne, Doamne, au nu in numele Tau am proorocit si nu in numele Tau am scos demoni si nu in numele Tau minuni multe am facut? 23. Si atunci voi marturisi lor: Niciodata nu v-am cunoscut pe voi. Departati-va de la Mine cei ce lucrati faradelegea.”
Așadar din pom (adică sursă) putem cunoaște roadele (adică efectele) iar din roade pomii (e valabilă și viceversa).
Cu alte cuvinte dacă sursa energetică sau de concepție nu este una naturală și nici una dumnezeiască atunci negreșit este demonică. În consecință medicina care o folosește este demonică și acțiunile ei sunt demonice.
De aceea vom studia sursele energetice ale medicinii pentru a depista care medicină este demonică și care nu și vom studia și sursa concepției medicinii deoarece dacă a izvodit dintr-o credință greșită, demonică (Nu oricine Imi zice: Doamne, Doamne, va intra in imparatia cerurilor, ci cel ce face voia Tatalui Meu Celui din ceruri Departati-va de la Mine cei ce lucrati faradelegea) precis este demonică. Dacă omul care a conceput acea medicină a fost eretic sau idolatru și a conceput-o sau prelucrat-o după ideile sale panteiste, eretice sau idolatre având ca scop demonstrarea minciunii sale neținând cont de legile dumnezeiești precis este demonică. Dar dacă omul eretic sau idolatru a preluat acea medicină de la înaintașul său care a preluat-o în timp… tocmai de la Adam cel binecredincios și prooroc, sau a descoperit îmbunătățiri ale medicinii (care între timp s-au mai pierdut prin uitare în timpul lung scurs de la cel mai bun medic Adam) - dar nu modificări datorate ideilor eretice sau idolatre ci provenite din studiul dorit să fie cât mai obiectiv al legilor puse de Dumnezeu în creație - și pe aceea o primim ca fiind bună și de oameni iubitoare. (Marcu 9, „39. Iar Iisus a zis: Nu-l opriti, caci nu e nimeni care, facand vreo minune in numele Meu, sa poata, degraba, sa Ma vorbeasca de rau. 40. Caci cine nu este impotriva noastra este pentru noi. Ori din numele lui Hristos fac parte și poruncile lui cele privitoare la suflet dar și la trup care sunt folosite în toată medicina. Ioan 14, „14. Daca veti cere ceva in numele Meu, Eu voi face. 15. De Ma iubiti, paziti poruncile Mele.”)
Viceversa dacă efectele sunt demonice atunci evident că și sursa este demonică, adică medicina care a provocat-o.
Deci vom studia și roadele medicinii pentru vedea dacă sunt demonice, naturale sau duhovnicești pentru a vedea dacă medicina este una demonică, naturală sau dumnezeiască.
Iar roadele nu se referă la vindecarea propriuzisă psihică (Doamne, Doamne, au nu in numele Tau am proorocit si nu in numele Tau am scos demoni) sau trupească (nu in numele Tau minuni multe am facut?). Ci ca aceste roade să respecte legile duhovnicești (cerești) și naturale (pământești) (23. Si atunci voi marturisi lor: Niciodata nu v-am cunoscut pe voi. Departati-va de la Mine cei ce lucrati faradelegea). Așadar să nu vatăme vindecarea duhovnicește sufletul vindecatului sau vindecătorului vizibil sau ascuns, aici sau în veștnicie prin călcarea legilor lui Dumnezeu. Vătămarea poate să apară aici prin modificări duhovnicești ale mândriei sau deznădejdii mai mult sau mai puțin sesizate sau mascate sau mai grav este evidentă în chinurile cele veșnice.
Căci medicina cuprinde și pomul și roadele.
După cum nu contează dacă fructele se vând la piață sau supermarket tot așa nu contează dacă cei ce practică un fel de medicina sunt răi sau buni, eretici sau credincioși căci tot aceleași tipuri de medicină rămân (adică dacă un medic este ortodox și totuși este înșelat de practică homeopatia asta nu înseamnă că homeopatia devine ortodoxă, ea rămâne tot demonică).
Dar după cum contează dacă fructele sunt păstrate în condiții de igienă și de conservare pentru a nu se altera așa contează și calitatea medicului care administrează medicina (de exemplu adică dacă un medic ginecolog este ateu el se poate folosi de știința sa pentru a convinge femeile să avorteze cu ușurință iar în aceleași cazuri un medic ortodox face orice să salveze pruncul din pântecele mamei pentru a nu omorî un om). Mai multe amănunte la capitolul „Este păcat a merge la medici păcătoși, eretici sau evrei chiar dacă medicina lor este firească iar nu demonică?”