Citat:
În prealabil postat de anita
Domnule Radu ,eu locuiesc in Muntenia ,si aici predica tine cel putin jumatate de ora.
Nici predecile prea lungi nu sunt intotdeauna binevenite ,pot plictisi.
Conteaza ce spune preotul.
La protestanti ,predica e de fapt slujba ,altceva nu stiu ,probabil canta pricesne.
De curand am fost la manasirea Crasna.
Un cor minunat ,voci barbatesti cum scrie prorocul David.
Am vazut ca unei persoane de linga mine i-au dat lacrimile ,poate in gandul lui si-o fi vazut pacatele .l-a cercetat harul lui Dumnezeu.
Imi creaza o senzatie de disconfort pricesnele cantate in Ardeal.
Fii atent la slujba ,la rugaciunile preotului ,la invocatia cand cheama sf.Duh ,asculta "Iubite-voi Doamne" si gandeste la sensul cuvintelor,asta eu vad la slujba ortodoxa.
Dumneata acasa de ce nu schimbi randuiala mesei luata in familie ,de ce nu mancati pe rand ,sau desert inainte de ciorba sau felul 2?
Aveti un duh de razvratire ,de critica si cred ca nici nu va spovediti.
Urmariti simbata seara comentarea Evangheliei care se citeste a doua zi la Sf.Liturghie la Trinitas?
Era un preot din Campina ,de la biserica sf.Nicolae parca .a facut minuni acolo.
Si multi alti preoti iau cuvantul ,nu le mai tin minte numele ,dar toti sunt oameni cu har.
Toti sunt oameni sub 60 ani.
|
sunt sigur ca exista si preoti cu har, si cu putere de predicare, caci forta de a predica vine numai dintr-o puternica si autentica traire personala !
ceea ce criticam e numai faptul ca la ortodoxi si la greco catolici exista prea putini astfel de preoti, pe cadnd, cu o oarecare invidie am vazut ca la penticostali, aproape toti predicatorii stiu sa tina sala in corzi ! De ce ? Inaltii ierarhi de ce nu se ingrijesc sa-i mai selecteze pe preoti si dupa retorica lor din altar ?!