Citat:
În prealabil postat de anna21
(...)anumite practici sunt contrare invataturii crestine. (...)
|
Care anume practici sunt contrare învățăturii creștine ? Dacă anumite practici sunt contrare, înseamnă că ortodocșii au și o listă de practici permise ? Cum stabiliți limita dintre ele ? Spre exemplu, mângâierea sânilor soției este practică permisă sau contrară (perversiune) ? Dacă aplicăm criteriile morale ortodoxe, ar trebui să fie perversiune, din exact aceleași motive pentru care mângâierile de mai jos sunt perversiune, din câte am înțeles. Dacă scopul părților genitale este reproducerea, încât mângâierea lor este denaturare a acestui scop și păcat, exact același lucru se poate spune despre sâni. Scopul lor este alăptarea, deci un ortodox care cutează a îndrăzni a mângâia nurii soției legiuite, carevasăzică o supune la perversiuni și va ocupa un loc eminent în iad. Dar nu numai atingerea sânilor este practică păcătoasă. Același lucru ar trebui să-l spunem și despre gură, sărutul fiind interzis. Scopul buzelor nu este, în mod evident, acela de a săruta ori a fi sărutate, ci acela de a rosti rugăciuni, cel mult acela de a participa la actul masticatoriu al unor bucate din gătirea cărora orice imaginație a fost epurată ca perversă. Prin urmare, cine sărută buzele soției comite un act carnal, fără legătură directă cu reproducerea. Putem să ne lăsăm soțiile însărcinate fără a le săruta ? Putem. Deci, pentru ce să comitem păcat sărutându-le ?
Mereu mi s-a părut lucru greu și complicat să am o soție formal ortodoxă, dar de fapt atee. Acum abia realizez ce noroc am. Ar fi putut fi ortodoxă practicantă.