Citat:
În prealabil postat de coralina
Subscriu postarii tale, Mihnea.
Cum putem sti care e masura cea dreapta in privinta sexualitatii, cand toti cei care postati aici recomandati din start infranarea? O fi exagerand mass-media cu promovarea erotismului, insa voi va plasati fix la cealalta extrema, si anume pledati pentru eradicarea lui!
Conform mesajului care transpare din postarile voastre, rezulta ca martea si joia in fiecare saptamana (in afara de posturile de peste an) e deja destrabalare curata si curvie maritala!
De ce coordonatele in problema sexualitatii sunt doar zero sau prea mult? De ce refuzati sa admiteti ca exista o cale de mijloc (cu privire la frecventa raporturilor sexuale) fara a se cadea in patima?!
|
Masura cea dreapta o gasesti in invatatura ortodoxa.
Si ma intreb si eu, cand esti cazut in patima stii aceasta? De unde? Cum? La ce te raportezi cand invatatura bisericii o desconsideri? Ai un indrumare mai buna? Ma intreb si eu.
Nu au spus sfintii parinti ca este foarte greu sa ne vedem pacatele? Vederea pacatelor este dar dumnezeiesc. Sfintii parinti au spus ca vederea pacatelor este un dar mai mare decat darul vindecarii altora sau chiar decat darul de invia pe altii din moarte! Pe scurt: cand esti in pacat NU ai habar de starea ta adevarata, mai ales daca nu te intereseaza indreptarea ci iubesti pacatul.
Cum crezi ca gasesti "dreapta masura" singur?
edit: acum vad ca indirect i-am raspuns si Anei Maria. Constiinta poti sa ti-o adormi, Ana Maria. Sau sa ti-o trezesti daca iei contact cu invatatura bisericii. (Iar Sfanta Maria Egipteanca era invatata de Sfantul Duh, caci ea nu citise niciodata Sf. Scriptura.. textual era: invata pe om CUNOSTINTA. Nu te supara ca am corectat ce ai scris).