View Single Post
Vechi 22.10.2010, 22:39:24
coralina's Avatar
coralina coralina is offline
Senior Member

Data înregistrării: 03.03.2009
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de anna21 Vezi mesajul
Masura cea dreapta o gasesti in invatatura ortodoxa.
Si ma intreb si eu, cand esti cazut in patima stii aceasta? De unde? Cum? La ce te raportezi cand invatatura bisericii o desconsideri? Ai un indrumare mai buna? Ma intreb si eu.

Nu au spus sfintii parinti ca este foarte greu sa ne vedem pacatele? Vederea pacatelor este dar dumnezeiesc. Sfintii parinti au spus ca vederea pacatelor este un dar mai mare decat darul vindecarii altora sau chiar decat darul de invia pe altii din moarte! Pe scurt: cand esti in pacat NU ai habar de starea ta adevarata, mai ales daca nu te intereseaza indreptarea ci iubesti pacatul.
Cum crezi ca gasesti "dreapta masura" singur?

edit: acum vad ca indirect i-am raspuns si Anei Maria. Constiinta poti sa ti-o adormi, Ana Maria. Sau sa ti-o trezesti daca iei contact cu invatatura bisericii. (Iar Sfanta Maria Egipteanca era invatata de Sfantul Duh, caci ea nu citise niciodata Sf. Scriptura.. textual era: invata pe om CUNOSTINTA. Nu te supara ca am corectat ce ai scris).
In patima esti cazut atunci cand nu poti rezista fara lucrul / obiceiul datator de placere. Atat timp cat te poti abtine (vezi perioadele de post care sunt destul de numeroase), inseamna ca nu esti "dependent", impatimit. Aceasta este in opinia mea drepta socoteala.

Eu te-as intreba la modul concret cum vezi viata trupeasca a celor dovedit infertili / sterpi.
Si inca o intrebare: de ce crezi tu ca ne-a facut Dumnezeu asa (sa simtim placere atunci cand facem dragoste) si nu altfel (sa ne reproducem la modul anost, strict procedural)? (probabil ca vei raspunde "ca sa avem de la ce ne infrana...")