Citat:
În prealabil postat de Pr. Gheorghe
Daca intrebarea dumitale nu ar fi tendentioasa as raspunde, cat m-as pricepe. Asa insa, spun doar ca daca eu sunt obligat sa accept mizeriile ateiste pe care cativa oameni dezaxati (parerea mea!) le promulga prin intermediul statului, nu vad de ce dumneata te "oftici" de vointa majoritatii! Traiesti la bloc, nu ti se pare? Te doare capul ca vecinii dumitale sunt majoritari, fie rabzi, fie te muti, fie ii bati! Dumneata vrei sa ne bati. Nu uita ca daca te muti tot la bloc, ori cumperi toate apartamentele, ca sa fii majoritar, ori ii bati si pe aceia! Sau poate rabzi?
|
Cum este tendentioasa intrebarea? Repet a nu-stiu-cata oara: in viziunea mea, o organizatie de marimea, amploarea si cu influenta Bisericii nu-si poate pastra independenta la nesfarsit. Pur si simplu nu vad alt scenariu, este vina mea pentru ca nu ma duce mintea mai mult de atat? V-am rugat pe dumneavoastra, ca membru al clerului, sa-mi raspundeti daca puteti. Dumneavoastra imi spuneti ca sunt tendentios si apoi renuntati, aparent, de la a mai discuta cu mine. In felul asta va eschivati de la un raspuns si mutati discutia asupra motivatiilor persoanei mele.
Prost am fost ca am intrebat, trebuia sa ma astept la o eschiva demna de Doroftei.
Citat:
Concluzia: cu aceasta mentalitate de care dai dovada nu te vei integra niciunde; ori ii omori tu, ori te omoara ei, ori iti pierzi mintile! Chiar crezi ca din impozitele pe care le plateste crestinul adevarat in tara aceasta, dumneata nu beneficiezi deloc spre implinirea unor scopuri dragi dumitale dar care contribuabilului crestin ii provoaca o reala scarba?
|
Daca vreau sa beneficiez de banii mei, imi place s-o fac direct. Cand vreau sa beau o bere, nu dau trei lei Bisericii ca sa-si opreasca un leu si sa-mi dea inapoi doi lei si-o bere.
Poate problema nu e importanta pentru crestinii de tipul celor care ziceti dumneavoastra, dar sa stiti ca exista crestini care nu vad cu ochi buni dependenta BOR fata de stat cand vine vorba cel putin despre plata salariilor preotilor. Cu atat mai importanta este pentru atei, agnostici si alte tipuri de persoane non-religioase.
Oricum, este interesant cum cateva pagini mai devreme erati in totalitate de acord cu mine in privinta necesitatii separarii statului de Biserica iar acum incercati sa minimalizati problema.
Citat:
Iti transmit un sfat pe care l-am primit si eu atunci cand urlam ca si dumneata azi: "Mai baiete, daca nu crezi, macar taci!". Adio si n-am cuvinte!
|
Frumoasa atitudine de tipul "pumnul in gura". Nu se va intampla, din nefericire pentru dumneavoastra.