Citat:
În prealabil postat de Erethorn
Sa inteleg ca Biserica dumneavoastra nu defineste cu exactitate ce este pacat si ce nu ?
Nasol.
Inseamna ca, in pat, ortodoxul casatorit nu poate fi niciodata sigur daca ceea ce face nu il va duce cumva in iad ?
"Daca pun mana aici, e probabil ok.... dar daca nu e ?!.... Dar daca pun mana putin mai jos, e sigur desfranare, mai bine sa nu mai pun mana de loc !"
|
Ba din contra, Biserica Ortodoxa stabileste clar ca perversiunile (sex oral, anal, etc.) sunt pacat. Nu exista dubiu in aceasta privinta. Mai departe nu stiu daca e cazul sa se pronunte Biserica, rusinea e cea care trebuie sa ne atentioneze daca gresim, asa cum spunea un user undeva pe la inceputul subiectului. Fireste mai e si duhovnicul saracul.
Dintr-o discutie purtata pe forumul catolic, am inteles ca Biserica dvs nu defineste cu exactitate daca anumite perversiuni sunt pacat sau nu. Mai exact exista un teolog catolic ce s-a ocupat de teologia trupului, Cristopher West, dar nu toata lumea e de acord cu el, ca urmare am inteles ca de ceva timp si-a oprit activitatea. Acest teolog sustine la capitolul perversiuni ca orice (sodomie, gomorie) este permis atata timp cat actul se finalizeaza vaginal, deci nu se opune conceptiei. Tot odata, am inteles ca nu exista nici un act magisterial si nici o enciclica papala care sa spuna clar ca e voie, sau ca nu e voie, deci fiecare intelege ce vrea.
Pe forumul catolic, unii catolici au sustinut cu tarie ca e voie, altii ca nu e voie... deci nu as putea spune ca m-am lamurit.