Citat:
În prealabil postat de Laurentiu
"Doamne, indrepteaza-ne precum o mama duioasa isi indrepteaza copiii sai mici. Da fiecarui suflet sa cunoasca bucuria mantuirii Tale si puterea ajutorului Tau. Da usurare sufletelor chinuite ale poporului Tau si pre noi, pre toti, ne invata, prin Duhul Sfant, sa Te cunoastem pre Tine. Se chinuieste sufletul omenesc pre pamant, Doamne, si nu poate sa se intareasca cu minte intru Tine, pentru ca nu Te cunoaste pre Tine si nici bunatatea Ta. Mintea nostra este intunecata de grijile lumesti si nu putem pricepe plinatatea dragostei Tale. Tu ne lumineaza! Milostivirii Tale toate ii sunt cu putinta! Tu ai spus, in Sfanta Evanghelie, ca mortii vor auzi glasul Fiului lui Dumnezeu si vor invia. Asa fa acum: ca sufletele noastre moarte sa auda glasul Tau si sa invie intru bucurie." (Rugaciunea Sf. Siluan pentru lume)
"Doamne da-mi smerenie sa ma smeresc inaintea maretiei Tale" (Rugaciunea Sf. Siluan pentru smerenie)
|
Rugaciunea " Sfantului SILUAN pentru lume " o am si am citit-o in cartea de rugaciuni cumparata de la Manastirea Bistrita, este minunata. Nu stiam prea multe de spre Sfantul Siluan. Mi-am cumparat de la Manastirea Cebza doua carti despre " Viata si invatatura Staretului Siluan Athonitul " si " Intre iadul deznadejdii si iadul smereniei ".
Iata un pasaj care pe mine m-a coplesit :
" Atat de mult i-a iubit pe oameni Domnul, ca i-a sfintit prin Duhul Sfant si i-a facut asemenea Lui. Domnul e milostiv, iar Duhul Sfant ne da puterea de a fi milostivi. Fratilor, sa ne smerim si prin pocainta vom dobandi o inima plina de mila, si atunci vom vedea slava Domnului, care se face cunoscuta sufletului si mintii prin harul Duhului Sfant.
Cine se pocaieste cu adevarat e gata sa sufere toate necazurile: foame si golatate, frig si caldura, boala si saracie, dispret si prigoana, nedreptate si defaimare, fiindca sufletul se avanta spre Domnul si nu se mai grijeste de cele pamantesti rugandu-se lui Dumnezeu cu minte curata. " DOAMNE AJUTA-NE !