View Single Post
Vechi 25.10.2010, 16:05:21
zaharia_2009's Avatar
zaharia_2009 zaharia_2009 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 05.07.2009
Locație: Romania
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de anna21 Vezi mesajul
Poti sa repeti ce ai scris mai sus cand te gandesti la suferinta Domnului nostru Iisus Hristos? El a fost batut, scuipat, hulit, batjocorit si nu s-a impotrivit.
Sa fi fost in "incapacitatea de a-si face vizibile valorile"? (Sau dimpotriva?).

Sau daca ne gandim la saracul Lazar care era atat de bolnav trupeste ca-i lingeau cainii ranile.. poti spune ceva despre stima lui de sine?

Daca ne gandim la atatia nevoitori care se bucurau si multumeau cand erau batjocoriti, vorbiti de rau, ocariti... sa fi fost ei in eroare dogmatica (si psihologica).
Sau nebunii pentru Hristos.. cum se impaca viata lor cu afirmatiile tale ca un crestin sa nu sufere umilinte si ocara?

Singura demnitate a omului este aceea de a nu se invoi cu pacatul, cred eu.

In ce priveste: "sa nu fim supusi la ce vor altii sa ne supuna".. este ironic ca tocmai acest thread arata forta cu care au fost inradacinata in gandirea noastra o suma de conceptii straine de crestinism.. atat de mult ne-am atasat de ele ca nici nu am visa sa le cercetam originea si adevarul.
Mi-ai luat vorbele de pe buze. Exact la un raspuns asemanator ma gindeam sa postez .
In orice caz , fara a glumi sau a incerca sa exagerez, va spun ca sunt uluit vazind oameni care pina mai ieri pareau crestini sadea iar astazi ma crucesc de ceea ce pot perora ! Este f. mult de surprinzator . Domnule, parca as fi intr-o nebunie care nu se mai termina !!
Cind toata lumea stie ca pina nu te vei smeri pina la iadul rabdarii si pina nu te vei despatimi de propriul eu ,imbicsit de pacate absolut nebanuite, nu vom putea intra in imparatia cerurilor . Pina nu-ti vei taia toate formele mindriei si stimei de tine , de multe ori nebanuite, si nu te vei desburuiena , pina nu vom fi la suflet precum pruncii nu vom intra in imparatia cerurilor.
Iar aici se sustine in cheie telectuala tocmai inversul , exact pe dos . Pai noi vrem sa ajungem cetateni ai raiului si nu ai iadului ! Domne, cita manipulare mixta (involuntara, prin necunoastere, ca sa nu zic altfel, adaugata la cea intentionata a unora !) !
Si inca se fac pasiuni starsnice si risipa de efort in a darima pur si simplu cuvintul lui D.zeu si adevarurile de credinta .
Absolut uluitor . Toata aceasta sarbanda a nebuniei lucide imi aduce aminte si imi intareste in semnificatie cuvintele gheronului Paisios despre oameni (aplicabil desigur la userii acestui subiect) care spunea : ,,...pina la sfirsitul sfirsitului (adica a adormirii fiecarui om) putini se dovedesc a fi (este vorba despre a fi buni si drepti !) ceea ce par, cei mai multi o zbircesc pe drum cind te astepti mai putin ! Mult adevar vindut tuturor gratis , numai ca si cumparatorii interesati de adevaruri sunt din ce in ce mai putini !!!!

Last edited by zaharia_2009; 25.10.2010 at 16:11:05.
Reply With Quote