View Single Post
Vechi 25.10.2010, 19:38:54
mihailt mihailt is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.01.2008
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de spre_rasarit Vezi mesajul

Protestantii fac asa. iau toate documentele istorice inclusiv cele care vorbesc de botezul copiilor. Pe toate documentele astea istorice INAFARA DE BIBLIE le arunca pe geam si apoi citesc din Biblie. In Biblie scrie clar ca oamenii au fost botezati cu toata casa lor si aici intra si copiii si documentele istorice valide vorbesc despre botezul copiilor.

Deci protestantii arunca toate documentele istorice valide pe fereastra si apoi pentru ca in Biblie nu scrie clar de botezul copiilor se uita pe geam sa vada cum bate vantul. Si apoi in Germania bate vantul din Sud si protestantismul German de acolo boteaza copiii. In USA bate vantul din Vest si ei nu boteaza copiiii si apoi scriu carti asa zise istorice care zic pentru ca vantul bate din Vest .....

Pai cum mai, documentul istoric scris de Vasile in anul 2010 despre botezul copiilor bazat pe directia bataii vantului e perfect si documentele istorice cu miile si milioanele scrise in timpul Bisericii primare nu sunt bune? E dishonest ce se intampla in protestantism si e complet impotriva stiintei istoriei. Trebuie ca protestantismul sa se alfabetizeze in studiul istoriei si apoi discutam.

Sa-mi arate mie protestantii unde scrie in istorie ca se ia un documente din cele 1 milion si apoi se trag concluzii despre evenimentele care nu exista in documentul principal dar care sunt explicate cu lux de amanunte in documentele istorice aruncate pe fereastra, cum se iau decizii pe baza directiei vantului?

Ca offtopic la luterani botezul se face si la copii mici:
http://en.wikipedia.org/wiki/Lutheranism#Baptism
La fel la anglicani.
http://www.cofe.anglican.org/lifeeve.../sectionb.html
Etc.
Cat de valid este nu stiu.
Nu stiu de care protestanti era vorba care nu boteaza copii mici.
Generalizarile astea sunt ciudate.