View Single Post
Vechi 25.10.2010, 21:53:34
coralina's Avatar
coralina coralina is offline
Senior Member

Data înregistrării: 03.03.2009
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de anna21 Vezi mesajul
Si dupa cum observi, scrie clar "ca să nu vă ispitească satana, din pricina neînfrânării voastre". Deci este un pogoramant, nu un scop in sine.

(Apropo, in alta postare spuneai de "cresteti si va inmultiti".. o aduceai ca argument pt binecuvantarea placerii sexuale.Pai ce legatura este intre menopauza si aceasta porunca?)
Pogoramant sau scop, este sfatul Sfantului Apostol Pavel care cred ca are oaresce autoritate cand afirma aceste lucruri.
"6. Și aceasta o spun ca un sfat, nu ca o poruncă." (I Corinteni, cap. 7)

"Cresteti si va inmultiti" este intr-adevar indemnul lui Dumnezeu pentru om, insa stiindu-se prea bine ca firea omului e slaba, revin la cele spuse de Sf. Apostol Pavel, si anume evitarea caderii in desfrau prin intretinerea de relatii trupesti in cadrul cuplului (stiu ca e de evitat alegerea raului "mai mic", insa insasi Biblia ne sugereaza acest lucru). Iar ispitit trupeste poti fi si dupa intrarea femeii la menopauza (barbatul nu are un buton pe care sa apese pentru a anihila dorinta sexuala), asa ca mi s-ar parea firesc sa se "aplice" sfatul Sf. Apostol Pavel. La fel si cu cei care sunt infertili, nu consideri?