Citat:
În prealabil postat de anna21
De ispitit trupeste la varsta senectutii ajungi daca nu te-ai ingrijit sa te infranezi in timpul vietii. Parerea mea, poate gresesc.
Nu gasesc ca trebuie sa am intelegere pt astfel de dorinte la batranete.. nu se poate sa treci prin viata iar la 60 de ani sa nu fi mai infranat decat unul de 20.
Ba dimpotriva, ma astept ca toate patimile pe care le ignori, le tolerezi sau le hranesti in timpul vietii sa izbucneasca cu putere cand esti neputincios si nu mai ai mult de trait. (Nu stiu daca am deptate, asta e din observatii personale, chiar sunt curioasa ce se va intampla.)
De altfel chiar neputinta si boala care se instaleaza la batranete este tot mila lui Dumnezeu fata de noi. Este un memento mori. Ca sa nu ne ia moartea nepregatiti, ci sa intelegem zi de zi ca spre moarte ne indreptam (cu tot ce decurge din asta). Nu vad rolul sexualitatii in aceste momente.
|
Chiar daca nu te infranezi tu, te infraneaza viata in felul ei, cu boala, cu griji, cu stres, cu de toate. E firesc ca la 60 de ani sa nu mai fii la fel de sprintar ca la 20, se-ntampla in 95% din cazuri.