View Single Post
Vechi 26.10.2010, 00:00:09
iustin10 iustin10 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.01.2010
Implicit

Nici nu stiu daca departarea de sfanta taina a Impartasanei este cauza sau efectul decaderii morale.
De ce zic asta? Pai daca nu am pacatui atat de mult ,si daca ne-am cai sincer pt pacatele facute pana atunci,nimic nu ne-ar impiedica sa ne imparasim saptamanal,asa cum a fost la inceput,in primele veacuri.Si in plus daca ne-am atasa de Biserica si de rugaciunile ei,pacatul ar fi inlocuit cu smerenia,si viata lumeasca cu Cina Imaparateasca.
Doar lipsa noastra de consecventa,lenea,lipsa caintei puternice si adevarate,si comoditatea lumii ,sunt cele care ne fac sa amanam spovedania si sa inmultim pacatele noastre.
Si astfel niciodata nu suntem pregatiti pentru intalnirea tainica cu Trupul Domnului.
Si ceea ce ar trebui sa fie bucurie si petrecere,anume impartasirea cu Trupul celui necuprins,devine chin si corvoada in cele 3..4 posturi pe an,cand facem eforturi cu adevarat supra-omenesti ca sa ne punem din nou pe linia de plutire ,a smereniei si caintei.
Caci vrem sa recuperam in cateva zile ,ceea ce am ignorat luni intregi.
Deci sa nu vedem impoartasirea ca pe o datorie ,ci ca pe o bucurie .
Iar pe noi sa nu ne vedem ca pe niste pacatosi ,ci ca pe niste fraeri (!) ,care ne lipsim de Adevarul dumnezeiesc,revelat nu prin tone de hartie ,nici prin vreu efort de al nostru,ci printr-o simpla bucata de paine .
Reply With Quote