Citat:
Īn prealabil postat de Florin-Ionut
Dumnezeu ne povatuieste deja. Uita-te cum un om ca Bear Grylls isi risca viata ca sa ne invete pe noi cum sa rezistam in conditiile cele mai defavorabile. Omul asta isi implineste menirea, a urmat chemarea ca sa faca un show tv, ca o dedicatie a Lui Dumnezeu pentru cei care vor sa inteleaga.
|
Ei, vezi daca te uiti prea mult la televizor? La un moment dat o sa ni se spuna ca se transmite in direct venirea Mantuitorului!...
Am vazut si eu cateva din acele... "tehnici". Eu iti sugerzi sa nu crezi chiar tot ce vezi. Nu stiu carui Dumnezeu dedica el acest... show de televiziune, dar suntem in fata unui mare paradox. Iar de murit va muri, nu atunci cand stie ca risca, ci atunci cand i se va parea ca nu risca nimic. Avem in istoria omenirii multe astfel de cazuri cu cei care au sfidat destinul, cu inotatori performanti care au sfarsit inecati, cu piloti de curse care au sfarsit prosteste intr-un accident banal, etc!
"Pregatirea" de care vorbesti tu, ti-o ingaduie Dumnezeu sau nu si nu depinde de tine, adica de vointa personalizata, ci de binecuvantarea pe care Dumnezeu ti-o da. Lucrurile se intampla cu un anumit scop, iar noi trebuie sa vedem in orice Harul lui Dumnezeu. Sunt ani in care primim insutit, mult mai mult decat ne trebuie. Ce facem atunci? Vindem pe nimic din prinosul nostru? Oferim celor ce nu au? Ramanem cu "provizii" fara sa intelegem exact cum s-a intamplat sa acumulam pentru "zile negre" fara sa ne dam seama?...
Bineinteles, fiecare se foloseste de propriul exemplu, iar ceea ce se potriveste la cineva, nu ajuta cu nimic pe altcineva. E bine sa ne ingrijim, dar nu in sensul "pregatirii" aceleia, fiindca atunci s-ar putea sa pregatim pentru altii, nu pentru noi! Nu eu decid sa fiu "ales", ci Dumnezeu!