V-ati astepta ca acuma eu sa sar ca ars si sa spun ca sunteti un mare eretic si ca ati facut praf dogmele Bisericii soborniceasca,apostolica ,universala ,drepmaritoare,sau ca nesocotiti chiar Sfanta Scriptura,bine nu integral dar esenta o lasati si interveniti cu citate in locuri unde exista citat concret in legatura cu problemele pe care le-ati tratat.
1.Preotia noutestamentara.,,Adevarat graiesc voua:Oricate veti lega pe pamant,vor fi legate si in cer,si oricate veti dezlega pe pamant,vor fi dezlegate si in cer''(Matei,18,18).In Sfanta Scriptura a N.T. se cunos trei trepte ale preotiei:episcopii,preotii,diaconi(Tit 1,5-9,1Timotei,5,19-22,Fapte,20,17,28).Preotia lasata de Iisus Hristos se face prin ,,punerea mainilor''de catre apostoli peste episcopi si preoti care s-a pastrat pana in prezent,si nu trebuie confundat cu ,,voi sunteti preotie sfanta''.
P.S. Fiecare confesiune crestina are un ,,preot'' ca doar nu predica toti si sunt toti ,,preotie sfanta'',deci nu stiu de ce renegi preotia.
2.Biserica.Da ai dreptate din aceia este formata Biserica ,dar eu ma refer la Biserica apostolica,soborniceasca,lucratoare,intemeiata direct de Iisus si apostoli.Stim ca reforma protestanta s-a format dupa 1700 deci de unde legatura cu Bisrica primara,sigur rituarurile s-au amplificat fata de cum erau pe vreme crestinilor de an 300.
3.Maica Domnului.Cea mai smerita dintr-e toti dar a zis,,Ca iata de acum ma vor ferici TOATE neamurile,ca mi-a facut mie MARIRE cel Puternic''(Luca,1,48-49).Deci a proorocitchiar EA si tu zici ca nu e pomenit de apostoli,pai ce marturie ma vrei>Este Maica Celui ce a mantuit lumea,L-a purtat in pantece.Cum sa nu o preacinstesti?
4.,,Caci cuvantul crucii este nebunie pentru cei ce pier ,iar pentru noi ce ne mantuim este puterea lui Dumnezeu''.Cat despre crucea propriu-zisa ea este simbol al crestinismului,semn al biruintei,al jertfei,pai apostoli nu purtau.De unde sti ca doar semnul cruci apare inca din primele secole.
5.Sfintele Taine.Cele sapte sfinte taine sunt:Botezul,Impartasania sau cuminecarea,Mirungerea,Spovedania,Nunta,Preotia si Maslul.Este cam mult sa-ti vorbesc despre fiecare dar toate au origini scripturistice.