View Single Post
Vechi 27.10.2010, 05:24:59
tricesimusquintus tricesimusquintus is offline
Banned

Data înregistrării: 09.05.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ghemistris Vezi mesajul
Ratacesti,ratacesti,ratacesti si nu vrei sa pricepi nimic.
Singura rătăcire este cea adusă de necunoașterea Scripturii (Mat.22,29) și mă așteptam să-mi aduci măcar un pasaj al Scripturii care să-mi arate "rătăcirea". Din nefericire pentru tine, nu ai așa ceva.

Citat:
În prealabil postat de ghemistris Vezi mesajul
dar spunem cum este cu succesiunea apostolica la voi.De unde,cand si cum a venit "harul "peste voi?Arata-ne succesiunea apostolica.
Însuși termenul "succesiune apostolică" este nebiblic, singura succesiune fiind cea a învățăturii apostolice. Apostoli ai lui Hristos au fost doar acei martori oculari care au umblat cu El, nelăsând alți apostoli după ei. Urmașii lor nu s-au mai numit apostoli, nu au mai fost martori oculari și nu au mai umblat fizic cu Mântuitorul Cel înălțat. Experiența aceasta a apostolilor a fost unică și nereproductibilă, termenul de "succesiune apostolică" fiind o aberație. "Succesorii" lor au fost doar niște prezbiteri rânduiți (hirotoniți) în bisericile nou înființate. Iar dacă învățătura apostolilor a fost denaturată în decursul veacurilor următoare, acei prezbiteri, episcopi nu au transmis mai departe decât o succesiune a ereziei. Și te rog nu te ataca... am scris "dacă"...
Reply With Quote