View Single Post
Vechi 27.10.2010, 09:00:04
heaven's Avatar
heaven heaven is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.11.2008
Locație: Brasov
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de coralina Vezi mesajul

In ceea ce priveste stradaniile tale de-a-ti feri copilul de orice aluzie sexuala, trebuie sa-ti marturisesc ca am "mixed feelings".
Demersul tau este nobil in esenta lui si sper sa-ti ajute Dumnezeu sa reusesti ce ti-ai propus. Insa baiatul tau va trai intr-o lume sexualizata in care nu se va regasi in nici un fel; e ca si cum l-ai creste intr-un glob de sticla pentru a-l feri de microbi ca mai apoi sa-i "dai drumul in lume", care lume e contaminata de tot felul de bacterii si virusi. Nu stiu ce sa spun, e o chestiune f. spinoasa in opinia mea.
Si ori risca sa ramana niste inadaptati ori cand or sa prinda un strop de libertate or sa fie de nestapanit si cu siguranta vor face greseli mult mai mari decat cei care au trait intr-un mediu echilibrat.Nu ar fi prima data cand am vazut asta la parintii care isi tin mult prea din scurt copiii.
Nici libertatea excesiva nu este buna,pe de o parte,nici eu nu sunt de acord cu desenele de un anumit gen sau accesul nelimitat la internet si informatii din sfera sexualitatii la un copil,mai ales de varsta frageda,adaptarea asta la lumea reala a trebui facuta cu extrem de multa delicatete si in asa fel incat sa nu li se rapeasca copilaria.Insa,la pubertate si adolescenta copilul trece prin niste tranformari majore,este extrem de sensibil si daca atunci parintele in loc sa il ajute sa inteleaga ce se petrece cu el,incepe sa ii inoculeze sentimente de vina,s-ar putea sa ii creeze niste complexe cu care sa aiba de furca toata viata.