->

->

->
Cam aceasta este seria starilor prin care am trecut dupa ce, revenind pe forum, am "descoperit" ce furtuna s-a produs plecand de la o afirmatie de-a mea. Spuneam atunci:
Eu unul nu mai vreau sa fiu cainele de paza al ortodoxiei, asa cum imi striga acestia ca trebuie sa fiu. Referitor la aceasta afirmatie, doar doua lucruri vreau sa clarific spre o mai buna intelegere, ce sper sa fereasca de la ispitire pe fratii mei crestini
mai mici:
- Daca spuneam ca nu mai vreau sa fiu caine de paza, fraza mea capata un sens care putea sa fie interpretat cine stie cum! Folosirea formei articulate, "cainele", avea darul de a scoate in evidenta un anumit tip de caine de paza, iar impreuna cu ceea ce era dupa virgula, dorea sa arate si motivul afirmatiei mele!
- Reinnoiesc afirmatia pe care am facut-o atunci: nu mai vreau sa fiu asa cum vor sa ma aiba acesti vanduti satanei, ce sunt urmatori ai dictonului: "Divide et impera",deoarece pentru mine Hristos a fost, este si cred ca va mai fi, Doamne ai mila, nu numai Dumnezeul dreptatii, ci, primordial, Dumnezeul Iubirii.
Un exemplu foarte clar despre tipul de persoana si genul de actiune la care ma refer, este aratat chiar de postarea de raspuns a lui "paradosis" la afirmatia mea. Fiu al urii si al dezbinarii se arata din cuvant, dar vrea sa pozeze in crestin apostolic! Acestuia, de-i dai in mana cartea Sfintei Scripturi, el o foloseste pe post de "obiect numai bun pentru a invinetii ochii crestinilor" (azi; iar maine pentru a le crapa capul!). El se crede a fi cel putin la fel ca Dumnezeu, iar cand este certat de Acesta prin gura preotului Sau, devine razboinic impotriva tuturor celor care nu se aliaza cu el. Aduceti-va aminte de momentul razvratirii lui Lucifer si ve-ti intelege al cui fiu este unul ca acesta! Alaturi de Dumnezeu au ramas, impreuna cu Mihail, ingerul cel mare, multime de ingeri care marturisesc inca in ascultare si iubire pe Creator si care stiu ca "
Înaintea prăbușirii merge trufia și semeția înaintea căderii. Asemenea acestor ingeri frumosi este tot omul care-si face lumina in viata prin cuvintele versetului urmator celui de mai sus:
Mai bine să fii smerit cu cei smeriți decât să împarți prada cu cei mândri.
Domnul sa-i ocroteasca cu mila pe toti cei care s-au aplecat, fie in acuză, fie in aparare, asupra cuvantului meu, al pacatosului! Iertati-ma si rugati-va si pentru mine ca sa nu cad de tot, ca mare tulburare am mai facut!