Citat:
În prealabil postat de Adriana Cluj
O sa se supere multi pe mine?
Daca da, imi cer iertare inca inainte de a le da prilejul.
Dar nu rezist sa vad limba romana stalcita. Prea multe greseli gramaticale pe acest forum. Spre intristarea mea profunda remarc multime de tineri care scriu gresit romaneste.
A cui o fi neglijenta? A dascalilor?
Dragii mei, iubiti-va si respectati-va neamul, portul si limba.
Imi cer iertare inca o data, sper sa intelegeti corect mesajul meu, nu ca pe un repros didactic.
|
Mai multi dintre noi am inceput in repetate randuri campanii de invatare a gramaticii limbii romane. Nu am avut nici o sansa. E clar ca limba se va modifica tot timpul, ceea ce este normal. Insa multi o pocesc de-a dreptul... Poate ca nu e numai vina lor, sunt sigur ca nici profesorii sau invatatorii lor nu au stiut sa-i invete bine romaneste. Dar si lipsa lecturii conteaza, pentru ca in carti vedem cum se scrie corect.
Cred ca la noi vor disparea si diacriticele in curand. Ma uitam la colegii din Turcia, Belgia, Slovacia samd - pai ei scriu si pe MSN sau Yahoo Messenger cu diacritice! Pe cand noua ne este lene sa folosim cele cinci caractere speciale romanesti. Recunosc, nu mi-ar fi usor sa ma invat a scrie cu diacritice. Sunt totusi cativa pe forum care le folosesc constant si ii felicit cu ocazia asta.