Citat:
În prealabil postat de Florin-Ionut
Noi folosim apa de la fantana pentru gatit. Cam o data pe saptamana mergem cu niste recipiente mari si facem plinul. In acel moment, eu inmultesc apa transformand-o in aghiazma mare - cu aprobare de la duhovnic.
|
Am vazut acum pe alt thread ca intr-adevar gatesti cu aghiazma.
Nu se face asa ceva.. Este total gresit
Mai ales aghiazma mare!
Aghizama mare se ia dimineata pe stomacul gol cu binecuvantare de la duhovnic si spovedire prealabila.
Pentru aghiazma mica nu este necesara spovedania, dar tot pe stomacul gol se ia..
Eu dau copiilor aghiazma mare. Am lingurita speciala pt acest scop ca sa nu o pun in tacamuri de uz zilnic. Mai mult, daca sunt la menstruatie, NU ating aghiazma (aceleasi reguli ca pt orice alt lucru purtator de har).
Chiar daca tu te spovedesti des, ai sotia mai putin credincioasa, ai zis. Pai o indemni si pe ea sa bea (adica) manance aghiazma cand nu se cuvine? E pacat.
Aghizma NU se arunca in locuri necurate (adica in chiuveta- canalizare, cu resturile de mancare!). Si acest lucru constiuie un pacat in sine. Regula valabila si pt anafura: nu se arunca, nu se pune in locuri necurate.
Offtopic:
Am vazut din alte postari ca ti-ai facut propriile reguli privind mancarea (nu cu e-uri, nu fluoruri, nu carne.. etc.. un soi de dieta ce, sincer, mi se pare cu iz yoghin.. ). Gatitul cu anafura este pe aceeasi linie a
grijii exagerate pt trup, dar este pacat. Ca in final Dumnezeu ne tine sanatosi pe toti, daca vrea, iar daca ne imbolnavim, iarasi, poate ne este de folos sufleteste - nu putem opri asta orice am manca.
Sotul meu are o boala cronica de colon, a aflat in facultate. Speranta de viata era vreo 10 ani (evolueaza in cancer), deci eu m-am maritat stiind ca e bolnav si asteptandu-ne la ce este mai rau. A tinut regim strict ani intregi, plus medicamente cu multe efecte secundare urate de tot (adica depresie, ganduri irationale de tot soiul). De vreo 5 ani a renuntat la regim pt ca s-a gandit ca nu are rost, ca nu el isi inmulteste zilelele - ca aici vroiam sa ajung - si iata ca simptomele s-au ameliorat. Acum, Dumnezeu cu mila, toata familia mea se roaga pentru el (ca ai lui nu dau la biserica, din pacate).. daca Dumnezeu vrea sa-ti lungeasca zilele, o face, indiferent de cum traiesti si ce mananci etc..