Citat:
În prealabil postat de claudiu-marius
Traind la Targu-Mures intr-un oras care azi e jumate roman jumate maghiar cu toate ca situatia la nivel de judet e cu totul alta judetul fiindtrei sferturi romanesc ortodox aproape un sfert maghiar restul de 1 si sub 1 la suta greco cat si alte boabe neluindu-le la socoteala acum imi este suficient lupta cu politica iredentis-sovina maghiara pt ca aici dragul meu oricand este pericol de moarte e suficient sa se adune si sa se rascoale si te mazilesc ca sa ma exprim asa cum au vrut de multe ori sa o faca numai ca nu au reusit sa puna in practica noaptea sf andrei.Mai mult atata timp cat in satele cu populatie minoritar romaneasca de la granita cu harghita covasna romanilor in cimitir li se sterg numele romanesti de pe cruci inlocuindu-le cu nume maghiare sau pur si simplu sunt sterse mie imi este suficient .Apoi comunismul a fost diferit ca actiune in zonele romaniei in ardeal in anii 60 80 era o situatie mai blanda ca sa zic asa ,el si-a asumat comunismul multi am facut-o fie ca eram copi tineri pe aceea vreme atat a putut si nu il judec dar sa sti ca a fost singura voce care a ramas verticala in ceea ce priveste comportamentul maghiarimii si mie imi este suficient .Daca nu esti din ardeal poate am sa am ocazia sa iti spun despre cum au stat si mai stau lucrurile pe aici .Si vei vedea ca poeziile lui multe bune celelalte mai putin (nici Eminescu sau Voiculescu sau altii )nu au avut poezii toate stralucite ,au sa ramana in memoria colectiva a natiunii romane unii au sa il placa mai mult altii mai putin fiecare dupa cat il lasa sufletul sa se apropie de un alt suflet caci e greu omului sa iubeasca pe toti pe de-a intregul deplin si deodata 
|
Trecând peste vorbe, și crede-mă că și eu știu să spun vorbe dacă e cazul, aș vrea să te întreb, pe lângă faptul că am observat că mare lucru AP în politică nu prea reții să fi făcut, aș vrea deci să te întreb, dacă era așa de mare românist cum susții și cum și-a făcut singur imagine, poți să răspunzi de ce niciodată acest AP nu a inițiat un curent sau o opinie politică, la nivel de poitică de nivel înalt, de a scoate organizația separatistă UDMR din parlamentul României și de la orice guvernare a statului român, de vreme ce UDMR nu este un partid, având în vedere că nu se pot înființa partide pe criterii etnice separatiste ?? UDMR nu este un partid politic, prin urmare nu are ce căuta nici în Parlamentul și nici în Guvernul României; cum s-a luptat acest AP să scape Parlamentul și Guvernul de această plagă separatistă și șovină, UDMR ??