View Single Post
Vechi 29.10.2010, 02:14:34
antiecumenism antiecumenism is offline
Banned

Data īnregistrćrii: 07.08.2006
Locažie: ROMANIA,jud. Brasov
Religia: Ortodox
Implicit

PETRE TUTEA,CUGETARI MEMORABILE:

"Comunismul e cea mai mare aflare-īn-treaba din istoria omenirii.
Comunistii au vrut sa ne faca fericiti cu forta:ba, sa fiti fericiti, ca va ia mama dracului! Adica sa manīnci bine, sa bei bine, sa dormi bine si la loc comanda!
Ca sa constati ca e incapabil comunismul de guvernare, nu trebuie sa ai doctoratul īn stiinte sociale. Orice bou vede ca nu e bun. El vede ca ma-sa rabda, nevasta rabda, copiii rabda... vede tot si totul pute.
A te opune comunismului īnseamna a apara puritatea Codului Penal. Comunistii nu trebuie tratati ca infractori de drept comun. Ca hotii de buzunare, ca tīlharii, ca violatorii de dame...
Comunismul e imanentism absolut: el muta complet omul īn lumea asta. Comunismul īnseamna negatia omului total, ca omul total apartine la cele doua lumi:lumea trecatoare si lumea vesnica. Or, comunismul ancoreaza īn dimensiunea lumii trecatoare si īn felul asta nu e uman. Pentru ca daca īi spui unui om normal: ma, esti un animal rational muritor si dupa tine ramīn doar viermi si minerale - īti da cu bīta īn cap!
M-am gīndit sa scriu un pamflet anticomunist si m-am gīndit sa iau anticii si modernii, cei mai mari pamfletari pe care-i īntīlnesc, si sa iau de acolo cele mai acidulate imagini sau figuri de stil. Si m-am gīndit ca e un travaliu odios, gratuit, nu face trei parale. Si am ajuns la o intuitie mult mai corecta pentru a defini orice miscare comunista. Iau un Cod Penal cu trihotomia, tripartita diviziune a infractiunilor: crime, delicte si contraventii. Definesc crimele pe rīnd, delictele pe rīnd si contraventiile pe rīnd, si scriu dedesubt: comunismul e infractor la ordinea universala, naturala prezenta īn acest integral Cod Penal. Ei sīnt infractori, comunistii, nu sīnt oameni politici. De altfel, Douglas, ministrul de externe al Americii, a dat o definitie a comunismului: exista īn dreptul penal crime continue si crime continuate; comunismul e o crima continua.

Comunistul stie ca e animal, stie ca e rational si stie ca e absolut muritor. Dar īn felul asta, cu toata rationalitatea lui, īntre el si dihor nu e nici o deosebire.
Comunismul, unde a triumfat, te beleste sistematic.
Rusia a demonstrat - tehnic, practic si teoretic - nulitatea comunismului.
Stalinismul e definitia comunismului. Unde nu e stalinism, dupa trei luni cad de la putere, ca nu sīnt īn stare sa dea nici... apa. Nu se poate impune comunismul decīt cu bīta, cu parul!
Nu se poate face economie īn comunism si de catre comunisti. Astia nu sīnt īn stare sa conduca nici o comuna rurala. Īncurca apele, īnfunda fīntīnile...
Comunismul este un cancer social. Unde se instaleaza, ramīne pustiu.

Comunistii sīnt vacari: considera oamenii ca vacarii cirezile. Cum poti gīndi egalitatea absoluta - ca asa trebuie s-o gīndesti ca sa fii comunist - cīnd nici nu iesi bine īn strada si te-ntīlnesti cu ea, cu inegalitatea?

Sistemele sociale trebuie definite finalist, prin ce urmaresc. Comunistii urmaresc egalitatea anarhica finala. Astia sīnt comunistii - anarhisti! Prin finalitatea lui, marxismul nu e ostil anarhiei, pentru ca nu poti fi egalitar decīt daca esti anarhic.
Cīnd se vorbeste de totalitarismul comunist e o contradictie īn termeni. Totalitari nu pot fi decīt oamenii care pleaca de la īntreg la parte - dupa formula aristotelica. Or, comunistii, nu sīnt totalitari. Dupa ce ma orientez? Dupa Manifestul comunist, care e evanghelia lor, evanghelia rosie. Acolo se spune ca idealul lor e o societate fara stat, fara clase, conceputa ca o asociere libera de indivizi. E incendiul anarhiei finale, sfīrsitul Manifestului, cum zice Kautki. Comunistii sīnt anarhisti la finalitate."

"Ceausescu n-avea masca de golan, ci masca de golan fioros. Nu mi-am īnchipuit ca un golan analfabet poate sa aiba o asemenea pofta de luxurie."