View Single Post
Vechi 29.10.2010, 13:30:07
windorin's Avatar
windorin windorin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.10.2006
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de iustin10 Vezi mesajul
Totusi nu pot fi de acord cu afirmatia de mai sus, pentru ca bunul samaritean tocmai asta a demonstrat. Ca nu conteaza religia, locul de unde esti, statutul social si nici chiar trecutul tau. Orice religie ai fi, faptele bune sunt unele si aceleasi pentru toti oameni. Si aceste fapte bune sunt dezvaluite integral numai de Domnul Iisus Hristos,adevarul intrupat. Deci doar Iisus Hristos a stiut sa spuna care sunt faptele bune,si care e mecanismul producerii lor. (...)
Oricine isi arata desavarsirea in dragoste si in fapte emotionante izvorate din aceasta, va fi socotit fiu al lui Dumnezeu,caci va implini fara sa stie porunca iubirii.Si budistul si musulmanul si sectantul si ortodoxul. Ceea ce cred ca ai vrut sa subliniezi este ca doar ortodoxia te poate duce la aceasta izbanda in modul cel mai sigur.Dar aceasta nu exclude in nici un fel ca ceilalti nu pot ajunge la fapte desavarsite. Caci nu vom fi judecati dupa teorie,ci dupa faptele concrete ,care au atins desavarsirea.
Da, este posibil sa nu fi reusit sa ma exprim prea clar.
Samarineanul milostiv ne invata sa facem bine oricui. Da, slava Domnului, asta este calea.
Insa infaptuitorul trebuie sa fie vietuitor in dreapta credinta, pentru ca fapta lui sa fie desavarsit buna.
Nu neg bunatatea de care pot da dovada necrestinii, Domnul stie, acolo nu ma bag.

PS. Iti voi scrie cat de curand temeiul pe care am spus aceste cuvinte, de la Sfantul Ioan Gura de Aur.
Nici fapte bune fara dreapta credinta, dar nici invers. Daca nu sunt amandoua, nu va fi bine.

Reply With Quote