View Single Post
Vechi 29.10.2010, 16:26:00
NOname NOname is offline
Junior Member

Data înregistrării: 29.10.2010
Implicit Biblia veche

Bine, ia o Biblie din 1600 sau din 1800 de dinainte de Cornilescu si ai sa vezi sa sunt exact ca cea Ortodoxa de astazi.

Mai mult, ia Bibliile traduse corect in alte limbi si compara-le cu cea Ortodoxa actuala si ai sa vezi ca nu exista nici o diferenta din punct de vedere al sensului, oricat de mica ar fi ea.

Sau cauta un grec si pune-l sa traduca Biblia lui Ortodoxa si ai sa vezi ca e exact ca cea Ortodoxa a nostra, nu ca cea Cornilescu[/quote]

La sfarsitul Bibliei(a Bisericii ortodoxe romane) scrie:"Si eu marturisesc oricui asculta cuvintele proorociei acestei carti:De va mai adauga cineva ceva la ele,Dumnezeu va trimite asupra lui pedepsele ce sunt scrise in cartea aceasta;
Iar de va scoate cineva din cuvintele cartii acestei proorocii,Dumnezeu va scoate partea lui din pomul vietii si din cetatea sfanta si de la cele scrise in cartea aceasta."
Despre adaugiri nu stiu prea multe,dar despre ceea ce a fost scos din Biblie am auzit.Si nu de la oricine,ci de la tatal meu care a avut o Biblie din 1800 pe care,din fericire a citit-o inainte sa fie furata.Mi-a spus ca in Biblia aceea apareau descrieri care in Biblia noua nu apar,cum ar fi:la distrugerea Sodomei erau descrise niste ciuperci ale exploziei(cum e norul tipic ciuperca al bombelor nucleare din zilele noastre).Mai sunt si altele,dar din pacate nu si le aminteste pe toate.
O Biblie veche e f scumpa si nu am reusit sa cumpar una pana acum,dar te vad pe tine convins ca nu exista nicio diferenta intre Biblia veche si cea noua.Elucideaza-ma.
Reply With Quote