View Single Post
Vechi 29.10.2010, 23:12:28
claudiu-marius claudiu-marius is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.03.2009
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ioana30 Vezi mesajul
Dragii mei, eu am "descoperit" acest forum intamplator, in disperarea mea de a gasi pe net anumite raspunsuri la framantarile mele si cu riscul de a ma repeta si de a va plictisi, tin sa va mai spun o data ca acest forum este un lucru minunat!
Am citit mult lucruri interesante aici si am observat ca parerile anumitor membrii sunt de nepretuit.
Spuneti-mi credeti in soarta? destin? sau este totul o intamplare? Ce se intampla cu noi, felul cum decurge viata nostra este undeva "hotarat" de dinainte sau este valabila zicala romaneasca:cum iti asterni asa dormi?
Dumnezeu este atotputernic si atoatestiutor,El stie dinainte ce se intampla cu fiecare insa nu intervine pentru ca la insestrat pe om cu putere si libertate de a alege binele sau raul asa ca omul are discernamant si el isi hotaraste viata.In aceasta ecuatie a vietii intervine si duhovnicul insa doar ca indrumator sfatuitor al omului si in special in ceea ce inseamna urcusul spre mantuire spre Dumnezeu(pt ca ascultarea desavarsita este a monahului a chipului ingeresc ) Sunt multi insa aceeia care cred in soarta si am auzit pe cineva la o emisiune ceva de genul ca Dumnezeu hotaraste soarta omului si daca tu esti suficient de inteligent sa vezi ce ti-a harazit Dumnezeu mergi pe acel drum si iti va fi bine daca nu nu.Insa stiu ce spun cartile de dogmatica si acelea spun ca Dumnezeu nu intervine in viata omului iti da multe si haruri si daruri iti arata si calea tu singur alegi .Destinul soarta predestinatia sunt sustinute in special de biserica protestanta calvina (reformatii)
Reply With Quote