Citat:
În prealabil postat de Seraphim7
am zis de ,,adunare'' fara un slujitor al altarului.
|
Sintagma "
slujitor al altarului" are o valoare pur simbolică, deoarece după jertfa Domnului Hristos în creștinism nu mai există altare de jertfă sângeroasă. Singurul preot ce slujește la altarul Cerului este Hristos- Cel ce mijlocește pentru noi prin propriul Său sânge.
Citat:
limba vorbita in Israel este ebraica ,deci primele scrieri ale evanghellior si epistolelor sunt in ebraica,poate apocalipsa sa fi fost scrisa in greaca veche chiar in original.
|
Nu știu de unde deduceți asta, însă pot să vă asigur că pe vremea scrierii NT, în Palestina nu se mai vorbea ebraica, ci aramaica. Cu toate acestea cărțile NT au fost scrise în greacă.
Citat:
Termenul patriarh deriva din VT,si reprezinta un rang onorific
|
Sunt de acord cu dvs., însă în NT nu mai întâlnim acest "rang onorific", cu atât mai puțin în Biserica Apostolică (cea din timpul vieții sfinților apostoli).
Citat:
iar asa cum am mai spus-o preot=prezbiter
|
În terminologia actuală valabilă în unele biserici istorice prezbiter=preot, însă în vremea apostolilor preot=preot și prezbiter=prezbiter (eventual episcop). De-a lungul secolelor s-a produs o mutație semantică, iar dacă noi vrem să fim fideli învățăturii apostolice trebuie să hirotonim în Biserică prezbiteri iar nu preoți!
Citat:
si iarasi o repet nu puteti elimina preotia pamanteasca noutestamentara,desigur poate nici nu aveti de cand.
|
Nici nu am de gând. A făcut-o Domnul Hristos odată cu moartea Sa pe cruce.