View Single Post
Vechi 30.10.2010, 09:03:46
Daniel777 Daniel777 is offline
Banned

Data înregistrării: 07.01.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de dorinastoica14 Vezi mesajul
Cu câteva postări în urmă ai spus că nu te pricepi la poezei.Lasă-i pe cei care se pricep să analizeze.Inspireția poetică e mai mult decât rațiune.
Nici eu nu mă pricep dar, ce îmi place îmi place ce nu,spun că nu îmi place și merg mai departe.
Este o vorba ,ca gusturile nu se discuta.E adevarat,insa stiu ca la limba romana se puteau face analize pe text,si se evaluau scriitorii dupa valoarea lor.
Nu ma pricep la poezie,adica nu sunt un expert sau cunoscator in asa ceva,insa cateva cunostinte de cultura generala am capatat si eu.
Inspiratia poetica este mai mult decat ratiune ,e adevarat,insa nu inseamna ca e lipsita de ea.
O are inclusa.Poezia lui Paunescu are si ea o ratiune,insa nu are valoare.
Stim ca la baza poeziilor lui Eminescu ,si a oricarui poet valoros ,a stat o cultura vasta ;pe baza acelei culturi s-a facut poezia.
Eu am spus referitor la analiza acelui text(bineinteles ca se pot face analize mai bune),ca mi se pare ca nu are o ratiune crestina,sa spui ca doar in vis viata e eterna.Nu am facut o analiza literara.
Daca iti place Adrian Paunescu e problema ta,nu te impiedica nimeni sa citesti in continuare,insa impunerea lui ca o valoare universala a trebuit sa o amendez.Te rog sa nu te superi....