Spunea un utilizator mai devreme:
Citat:
multi frati diferiti de mine, adica ,,mult" mai buni in credinta nu inteleg si nu pot deosebi situatiile cind ortodoxul trebuie sa actioneze canionic facind iertare, dragoste, milostenie , crezind ca toate acestea se fac fara nici o conditie (adevarul ca aceste ate invata duhovnicul si nu faci tu dupa ,,parerile tale" !) .
|
Ori nu am inteles eu ori ar trebui sa pricepem ca pentru a iubi,a ierta si a face milostenie trebuie sa le faci canonic si conditionat de duhovnic?
Adica eu daca simt sa fac aceste lucruri nu ar fi firesc daca nu am binecuvintarea duhovnicului meu sau daca nu este in cadrul unui canon?
Poate ma lamureste si pe mine cineva (prefer nu utilizatorul cu pricina,pt ca probabil iar o va lua personal),pentru ca in cazul acesta imi revine in amintire discutia pe care am avut-o cu un yogin din Misa acum cativa ani:vedeam foarte clar ca nu simtea o deosebita bucurie sa faca milostenie,sa isi ajute semenii,insa,cu toate acestea o facea.Si atunci l-am intrebat mirata de ce,daca nu simte sa daruiasca,continua sa procedeze asa?Si mi-a raspuns ca o facea pentru a-si arde karma...