Citat:
În prealabil postat de tricesimusquintus
Da, vrăjmașul urăște pe Cel ce S-a jertfit pe cruce pentru omenire. Însă stau și mă întreb: oare nu se bucură când vede atâția bieți oameni stând la coadă la moaște și fragmente de Cruce? Nu tresaltă de bucurie când îi ține pe oameni în întuneric spiritual făcându-i să leșine cu sutele la cozi? Oare nu el este autorul îmbrâncelilor din Piața Constituției și câțiva metri mai încolo la Patriarhie?
|
La intrebarile puse de dvs, in legatura cu ce face diavolul privind aspectele de mai sus, eu vad lucrurile cam asa: nu stiu eu exact ce face diavolul cand vede ca oamenii vor sa atinga Crucea lui Hristos . Nu stiu daca tresalta de bucurie sau plange de necaz, in schimb vad ca dumneata tresalti de bucurie cand spui ca oamenii sunt ``tinuti in intuneric spiritual`` si ca lesina la ``comanda diavolului.``
De multe ori cadem prada ideilor vrasmasului.
Oare ideea dvs, exprimata prin cuvintele de mai sus, de unde vine?
Nu este rau ati dori sa vezi si sa atingi Crucea lui Hristos. Oamenii isi doresc asta si vin multi. Ca se inghesuie si se imping, asta arata ca sunt oameni si deci pacatosi, unii mai mult sau mai putin ca altii.
Insinuarea cu tinutul oamenilor in intuneric spiritual este dea dreptul josnica.