01.06.2007, 11:19:58
|
Senior Member
|
|
Data înregistrării: 11.06.2006
|
|
Citat:
În prealabil postat de odin
Ce inseamna, marius, apostat? L-am mai intrebat si pe antiecumensim... LA CE INVATATURA DE CREDINTA S-A RENUNTAT CA SA VORBIM DE APOSTAZIE? Chiar astept un raspuns de genul `Pai, s-a renuntat la Taina Sf. Maslu` sau `Nu mai spunem ca harul este necreat` sau `Acum sustinem ca prefacerea de la Euharistie nu mai este una reala... `etc. O INVATATURA DE CREDINTA. Daca nu poti sa imi dai un astfel de raspuns, simplu, concret, lipsit de interpretari si nuante, nu te mai obosi...
Intreb: Suntem oare apostati (BOR) fiindca am schimbat calendarul? Am devenit eretici? Exista in Ortodoxie, domnule Marius, ceea ce numim Traditie dinamica. Biserica lua anumite hotarari care pot parea opuse unor hotarari sinodale. Erezie, apostazie etc este atunci cand acele hotarari sunt unele dogmatice. Schimbarile administrative, de drept, liturgice nu inseamna apostazie. Fiti atenti la ce cuvinte folositi, temperati-va.
Voi loviti in institutie, nu in oameni. Ganditi-va ce atitudine a avut Patriarhia de C-pol cand Moldova a vrut sa aiba mitropolie (cu mitropolit roman). Atitudinea de atunci a fost considerata drept una schismatica etc. Am fost si anatematizati. Nu amestecati planurile. Sunt convins ca orice schimbari (de ex. cele cu privire la limbajul liturgic) pot fi privite cu scepticism, insa a acuza un sinod de apostazie pentru asta mi se pare o eroare uriasa si astfel deveniti voi apostati.
Astept raspunsurile la intrebari: ce invatatura de credinta a fost schimbata si daca am schimbat calendarul ne-a facut eretici sau apostati, asa cum s-a zis la acea vreme...
|
Apostazia reprezinta abaterea de la invataturile apostolilor,deoarece Biserica este una sfanta,soborniceasca si Apostoleasca.Cat despre intrebari,citeste aici,sa nu se mai zica ca n-am dovezi si inventez eu nu stiu ce:
http://eresulcatolic.50webs.com/calendar.html
|