Citat:
În prealabil postat de tricesimusquintus
Singura rătăcire este cea adusă de necunoașterea Scripturii (Mat.22,29) și mă așteptam să-mi aduci măcar un pasaj al Scripturii care să-mi arate "rătăcirea". Din nefericire pentru tine, nu ai așa ceva.
Însuși termenul "succesiune apostolică" este nebiblic, singura succesiune fiind cea a învățăturii apostolice. Apostoli ai lui Hristos au fost doar acei martori oculari care au umblat cu El, nelăsând alți apostoli după ei. Urmașii lor nu s-au mai numit apostoli, nu au mai fost martori oculari și nu au mai umblat fizic cu Mântuitorul Cel înălțat. Experiența aceasta a apostolilor a fost unică și nereproductibilă, termenul de "succesiune apostolică" fiind o aberație. "Succesorii" lor au fost doar niște prezbiteri rânduiți (hirotoniți) în bisericile nou înființate. Iar dacă învățătura apostolilor a fost denaturată în decursul veacurilor următoare, acei prezbiteri, episcopi nu au transmis mai departe decât o succesiune a ereziei. Și te rog nu te ataca... am scris "dacă"...
|
EPISTOLA CATRE TIT; CAP 1/4. Lui Tit, adevăratul fiu după credința cea de obște: Har, milă și pace, de la Dumnezeu-Tatăl și de la Domnul Iisus Hristos, Mântuitorul nostru.
5. Pentru aceasta te-am lăsat în Creta, ca să îndreptezi cele ce mai lipsesc și să așezi preoți prin cetăți,
EPISTOLA CATRE TESALONICENI 1-A
1. Pavel și Silvan și Timotei, Bisericii tesalonicenilor în Dumnezeu-Tatăl și în Domnul Iisus Hristos: Har vouă și pace de la Dumnezeu, Tatăl nostru, și de la Domnul Iisus Hristos.
2. Mulțumim lui Dumnezeu totdeauna pentru voi toți și vă pomenim în rugăciunile noastre,
3. Aducându-ne aminte neîncetat, înaintea lui Dumnezeu, Tatăl nostru, de lucrul credinței voastre și de osteneala iubirii și de stăruința nădejdii voastre în Domnul nostru Iisus Hristos.
4. Fraților de Dumnezeu iubiți, noi știm cum ați fost aleși;
5. Că Evanghelia noastră n-a fost la voi numai în cuvânt, ci și întru putere și în Duhul Sfânt și în deplină încredințare, precum bine știți ce fel am fost între voi, pentru voi.
6. Și voi v-ați făcut următori ai noștri și ai Domnului, primind cuvântul cu bucuria Duhului Sfânt, deși ați avut multe necazuri. cum ți-am rânduit:
6. De este cineva fără de prihană, bărbat al unei femei, având fii credincioși, nu sub învinuire de desfrânare sau neascultători.
7. Căci se cuvine ca episcopul să fie fără de prihană, ca un iconom al lui Dumnezeu, neîngâmfat, nu grabnic la mânie, nu dat la băutură, pașnic, nepoftitor de câștig urât,
DE CITIT SI EPISTOLA CETRE FILIMON.
FAPTE CAP.6
3. Drept aceea, fraților, căutați șapte bărbați dintre voi, cu nume bun, plini de Duh Sfânt și de înțelepciune, pe care noi să-i rânduim la această slujbă.
4. Iar noi vom stărui în rugăciune și în slujirea cuvântului.
5. Și a plăcut cuvântul înaintea întregii mulțimi, și au ales pe Ștefan, bărbat plin de credință și de Duh Sfânt, și pe Filip, și pe Prohor, și pe Nicanor, și pe Timon, și pe Parmena, și pe Nicolae, prozelit din Antiohia,
6. PE CARE I-AU PUS INAINTEA APOSTOLILOR, SI EI, RUGANDU-SE SI-AU PUS MAINILE PESTE EI.
7. Și cuvântul lui Dumnezeu creștea, și se înmulțea foarte numărul ucenicilor în Ierusalim, încă și mulțime de preoți se supuneau credinței.
8. Iar Ștefan, plin de har și de putere, făcea minuni și semne mari în popor.
9. Și s-au ridicat unii din sinagoga ce se zicea a libertinilor și a cirenenilor și a alexandrinilor și a celor din Cilicia și din Asia, sfădindu-se cu Ștefan.
10. Și nu puteau să stea împotriva înțelepciunii și a Duhului cu care el vorbea.
CAPITOLUL 8
14. Iar apostolii din Ierusalim, auzind că Samaria a primit cuvântul lui Dumnezeu, au trimis la ei pe Petru și pe Ioan,
15. Care, coborând, s-au rugat pentru ei, ca să primească Duhul Sfânt.
16. Căci nu Se pogorâse încă peste nici unul dintre ei, ci erau numai botezați în numele Domnului Iisus.
17. Atunci își puneau mâinile peste ei, și ei luau Duhul Sfânt.
18. Și Simon văzând că prin punerea mâinilor apostolilor se dă Duhul Sfânt, le-a adus bani,
19. Zicând: Dați-mi și mie puterea aceasta, ca acela pe care voi pune mâinile să primească Duhul Sfânt.
20. Iar Petru a zis către el: Banii tăi să fie cu tine spre pierzare! Căci ai socotit că darul lui Dumnezeu se agonisește cu bani.
21. Tu n-ai parte, nici moștenire, la chemarea aceasta, pentru că inima ta nu este dreaptă înaintea lui Dumnezeu.
22. Pocăiește-te deci de această răutate a ta și te roagă lui Dumnezeu, doară ți se va ierta cugetul inimii tale,
Mai sunt si multe alte locuri de unde reiese ca episcopul si preotul au fost asezati de catre apostoli,primind darul proorociei prin punerea mainilor pe cap.Ei sunt cei care au transmis mai departe invatatura apostolilor.Aceasta se numeste succesiune apostolica.Sigur ca mai sunt multe de spus.Toate la timpul lor.