E dezgustator. Prima reactie a fost de revolta. Imi treceau prin minte tot felul de lucruri pentru a-l scoate din "circuit" pe acest individ cu ifose de "invatat". Ii cunosc parerile si intr-o mica masura scrierile si am recomandat prudenta prietenilor care am vazut ca indraznesc sa-l citeasca. Totusi nu mi-as fi inchipuit ca se ajunge pana aici. Ca e sau nu e pierdut, ca se duce sau nu in iad, nu-i deloc problema mea. Problema mea este aceea ca in urma unei astefel de reactii, multi dintre cei care nu-s nici macar "calduti" in credinta (si care nu-s putini) se vor rataci fara putinta de intoarcere. Nici nu trebuie mai mult pentru ca biserica noastra crestina sa fie zguduita din incheieturi. Ma intreb daca premonitiile pusnicului din Rarau, nu vor avea drept punct de plecare chiar aceasta blasfemie si sfidare la adresa tuturor care au simtit dintotdeauna Duhul Sfant lucrand in ei.
De ce ingaduie Dumnezeu una ca asta? Este una din modalitatile de a separa graul de neghina, dar inca o data spun ca mi-e mila de cei ce se vor lasa influentati de bazaconiile acestui individ. Cine ii va supravietui, o sa se inspaimante cand va vedea cu ce moarte va fi rasplatit!
Vegheati, oameni buni, ca niciodata nu puteti sti din ce parte vine cel viclean. Nu reactionati violent. Ignorati-l pur si simplu pe el si pe adeptii acestor strategii de dezbinare. Rugati-va cat puteti mai mult ca acesta-i doar inceputul unei perioade greu de depasit.
Doamne apara-i pe cei credinciosi, iar pe cei prosti, desteapata-i Tu, Doamne, dupa cum stii mai bine! Ca prost nu e cel ce nu stie, ci cel ce crede ca stie si ceea ce nu stie!
|