View Single Post
Vechi 01.11.2010, 21:38:19
FlorinM FlorinM is offline
Junior Member

Data înregistrării: 01.02.2010
Locație: Terra
Religia: Ortodox
Implicit re:

Da, va dau dreptate in ce spuneti, dar tot raman cu senzatia ca romanul a fost prost educat sa taca si sa rabde. Aici nu mai e vorba de bun simt. Stramosii nostrii si martirii si-au varsat sangele pentru Biserica, ca acum sa vad cum niste oameni lipsiti de scrupule isi bat joc de ceea ce au mostenit, atat de tara intreaga cat si cea mai de pret mostenire: credinta. Pe aceste lucruri sunt suparat.
Asa ca de ce sa tac? Sa las pe cei care isi bat joc sa isi vada de treaba? Nu pot! Si nu mi se pare normal. Adica am ajuns sa tac din gura daca vad pe strada doi gay sarutandu-se, sa tac din gura cand vreun inteligent [caci asa se considera daca au o facultate de psiho si sociologie] isi bate joc? Inteleg ca Arhiereii, preotii sunt oameni si au gresit, au uitat cui slujeau, insa sa nu se atinga de dogmele parintesti.
Nu am nimic cu cei de alta confesiune, sa isi vada de religia lor, ii va judeca Domnul dupa cum au tinut credinta pe care o au. Ateii la fel. Inteleg, nu vor sa traiasca cu Dumnezeu, aleg fara, treaba lor, dar sa isi vada lungul nasului si de viata.
Ma bucur totusi sa citesc pe diferite sit-uri/blog-uri cum tinerii se rascoala impotriva sistemului corupt, deci exista o constiinta treaza. De asta consider ca si crestinii trebuie sa ia initiativa.
Dau un exemplu? Romanii, in majoritate, sunt crestini. Asa le place sa se numeasca si se bat cu pumnii in piept! Insa... nu i-a deranjat ca se voia a se vota legea pentru homosexuali, scoaterea icoanelor din scoli, acum introducerea acestor buletine/carti de identitate biometrice si multe altele. Nu au zis nimic. Cu chiu cu vai au iesit cateva zeci de mii cand s-au scazut salariile profesorilor. Ce sa mai cred?
Am mai pus pe alt post niste intrebari la care inca nu am primit un raspuns. Ortodocsii se cearta pe calendar: ca e bun, ca nu e bun, ca e erezie s.a. Dar problemele reale vad ca nu se discuta. Parca calandarul nu tinea de dogme. Ma rog...
Nu atac pe nimeni, ci imi exercit dreptul de a vorbi deschis niste lucruri pe care le consider a fi probleme mai mari, la care cer o explicatie sau solutie. Asta astept! Nu arat cu degetul ca tu si tu!...

Doamne iarta-ne!
Reply With Quote