View Single Post
Vechi 02.11.2010, 22:24:34
Mihaita Mihaita is offline
Member

Data înregistrării: 02.11.2010
Religia: Ortodox
Implicit Diavolul - Ajutatorul Mantuirii ?

Imi aduc aminte niste cuvinte ale Prea Fericitului Parinte Arsenie Papacioc :

" Ce ne-am face fara Diavol ! "

Sa nu se inteleaga gresit subiectul ! Ce ar trebuii sa intelegem noi din Sfintele cuvinte ale Prea Fericitului este ca :

Datorita incercarilor la care suntem supusi de Diavol, unii din noi reusim sa ne mantuim !
Dar, ideea este ca de multe ori nu ne putem lupta cu el ! Este mincinos si inteligent !
Daca nu poate sa te invinga singur ! Isi cheama armata ! Daca ne aducem aminte din Sfanta Evanghelie a Lui Marcu :

Marcu 5:9
"Care-ți este numele?" l-a întrebat Isus. "Numele meu este ,Legiune', a răspuns el, "pentru că suntem mulți."

"Sunt diavoli care intra in trupul omului si in toate madularele lui, si-l lasa fara puteri si fara vlaga. Si aceasta se intampla cu toate ca in trup nu este nicio boala"
Cuviosul Nil Ascetul

Ce stim despre Diavol ?
  • - Lucifer ( Satana ) a fost cel mai luminos inger al Domnului !
    - El s-a dorit sa conduca Imparatia Cerurilor, asa ca Bunul Dumnezeu l-a pedepsit aruncandu-l in groapa iadului !
Acum ce stim exact despre iad ?
"Si a sadit Dumnezeu Rai in Eden catre rasarit, si a pus acolo pre omul pre care l-a plasmuit."
  • - Unii preoti spun ca iadul este un loc plin de lava, unde este multa durere si suferinta.
    - Altii ca este un loc inghetat, unde dragostea nu exista.
    - Iar cea mai interesanta descriere mi se pare a unui alt preot care spune :
    " Iadul poate fi loc cu verdeata si frumos ochiului, dar unde nu il vedem pe Dumnezeu ! "

Cred ca e o pedeapsa deja prea mare sa nu il vedem pe Dumnezeu.
Sufletul e divin ! Nu poate arde ! Nu poate ingheta
!

In principiu as vrea sa discutam pe temele Diavol ; Rai ; Iad !