View Single Post
Vechi 03.11.2010, 18:33:35
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de mirrela Vezi mesajul
si eu sunt practicanta reiki si stiu f. multe din tehnicile orientale(majorirtatea,culmea din pexperiente).Ceea ce mi-a provocat o mare confuzie este cum ceilalti protesteaza impotriva dvs..Reikiul presupune transmitere de energie(cum bine si adevarat,atestat de oameni de stiinta,este).Deci un bolnav are o deficienta de energie intr-un organ,iar o chakra posibil sa o aibe slabita tocmai de aceea cel sanatos si initiat va incerca sa-i transmita energie.

Vorbind cu maestrul meu mi-a zis ca posibil sa fi fost Arhanghelul Metatron care sa ma fi supravegheat(sustinand ca el ar fi protectorul geometriei sacre si al armoniei Universului,deci oarecum stapanul tehnicilor ce presupun energii).
Draga Mirela, eu am practicat reiki si stiu cate ceva si despre paranormal si bioenergii, deci iti pot da sfaturi (adica nu sunt in necunostinta de cauza).
Experientele tale paranormale nu vin de la Dumnezeu, ci din partea malefica. Nu exista niciun Arhanghel Metatron, cel mai probabil e un inger cazut care se transforma in inger de lumina. De asemenea, si celelalte experiente paranormale tin tot de zona intunecata.
Reiki e o tehnica ce seamana perfect cu vrajitoria, numai ca are un nume mai asiatic. Dupa ce am devenit credincios mi-am dat seama ca ceea ce faci la Reiki e exact la fel cu ce face un saman, vrajitor intr-un trib. Adica ceea ce se numeste magie alba.
Insasi teoria asta cu bioenergia provine de la taoisti, care e un fel de religie chinezeasca stramoseasca ce imbina filozofia cu vrajitoria. Preotii taoisti sunt un fel de samani (vrajitori), puteti citi pe net despre taoism si preotii sai. Exista o energetica a corpului, dar asta e ceva in corp, nu e nicidecum o putere cum e energia.
Energia aceasta din bioenergie este o stare data de ingerul cazut, cu care cel ce se ocupa incepe sa conlucreze fara sa vrea si sa stie. Toate fenomenele de tip paranormal sunt date de ingerul cazut, pentru a corupe pe cel ce il "ajuta". Minuni se pot face doar in legatura cu credinta, in schimb fenomene paranormale (levitatii, viziuni, telekinezie, Reiki, etc.) poate face oricine, chiar si un ateu.
La Reiki se spune ca asa vindeca si Iisus, cu bioenergie, o idee prosteasca. Iisus vineca pentru ca e Dumnezeu, nu avea nevoie de bioenergie.

Harul Duhului Sfant e energia necreata prin care lucreaza Dumnezeu in lume. Acesta nu se poate cumpara, cum scrie si in Bilbie ca a incercat un mag. E logic ca harul si primirea lui are legatura neaparat cu credinta, adica nu te trezesti peste noapte cu har desi nu ai prea mare treaba cu religia.
In general cei ce se umple de har si capata daruri de pot face minuni sunt calugarii. E si normal, ei se nevoiesc pentru asta, e logic ca ei au mai mult har.
Pentru a vedea o comparatie intre religiile orientale (yoga, in special) si ortodoxie se poate citit cartea unui grec ce a practicat yoga si care l-a cunoscut pe Parinele Paisie Aghioritul. Acolo in carte sunt date si false minuni ale yoginilor si minuni la care a asistat grecul, minuni, ale Parintelui Paisie. In capitolul "Batranul straluceste" vedem lumina izvorata din parintele, lumina care este harul. Aceasta e de fapt lumina ce apare in icoanele sfintilor, nu e o aura de care vorbesc paranormalii. http://www.sfaturiortodoxe.ro/marii-...intele-paisie/

Tot ceea ce tine azi de ceea ce se numeste "paranormal" sunt de fapt tehnici din religiile asiatice, in special hinduismul. Aceste practici si conceptii ale religiilor orientale au inceput sa fie raspandite odata cu infiintarea unei societati numita teozofica, de o rusoaica de origine germana ce a stat un timp in Tibet si devenise mediu (adica preluase tehnici ale vrajmasului de acolo, pentru ca in Tibet budismul e impletit cu practicile samanice ce tineau de religia acelor locuitori de dinaintea introducerii budismului acolo). In 1875 a infiintat aceasta societate si apoi s-a ramificat in mia multe societati, dintre care cea antropozofica, infiintata de Rudolf Steiner, incerca sa impleteasca paranormalul (ocultismul) cu stiinta. Asa au aparut ideile ca puterea mintii face sa se miste obiecte, etc.
Cui ii place mai mult sa fie vrajitor decat crestin o poate face, in definitiv tine doar de alegere si nimeni nu e obligat sa faca ceva.
Reply With Quote