Paza buna trece primejdia grea
Bun gind si buna cale ai ales Iubitul meu frate Intru Domnul Iisus, doresc sa te binecuvinteze Bunul Dumnezeu si sa daruiasca putre si rabdare si dragoste ca sa aduci mult rod In ogorul Lui, nu este cu nimic mai putina jertfa ce ai a o aduce in preotie ca si In calugarie ,Eu sarmanul asa scotesc ca In amIndoua cazurile lupta este mare si cel ce rabda si duce crucea pIna la sfIrsit se va Incununa cu cununa biruintei , si va auzi glasul Bunului MINTUITOR , spunInd vino sluga credincioasa ca peste putine a fost pus si rod bun ai adus vino dar intra In Imparatia ce gatita dreptilor de la Intemeerea lumii, si mai zic ca HRISTOS a spus unde vor fi doi sau tre adunati In numele MEU acolo si eu ma voi coborI In mijlocul lor, de asta zic ca nu se poate ca Intro Sf. biserica din multi care vin sa nu fie cel putin doi cu sufletul inaltat la cer sau In rugaciune adevarata cu preotul si cu toata convingerea spun ca hristos se coboara In mijlocul poporului cel bine credincios si dornic de a da lauda si slava bunulul Dumnezeu.
Urmeaza deci calea chemari si a Indemnului parintelui Duhovnic si roagate pentu tot poporu ce vetuieste pe Intreaga suprafata a pamIntului si pentu mine sarmanul si pacatusu ca si eu nu te perd din rugaciunea mea de toata ziua pe fratia ta si pe toti frati Intru IISUS HRISTOS DOMNUL NOSTRU,DOMNUL SLAVEI SI AL MILEI SI AL INDURARILOR.
Dunul Dumnezeu sa va pazeasca , sa va bine cuvinteze pe toti drept maritori crestin ortodoxi si pe min nevrednicul si mult pacatosul robul lui amin amin amin
Slava Tatalui si Fiului si Sf. Duh acum si pururea si In veciuvecilor amin
Preasfnta nascatoare de dumnezeu roagal pe domnul milei pe care lai nascut sa se Indure de noi si sa ne miluiasca si sa nu ne pedepseasca dupa multimea faradelegilor noatre ci dupa a LUI mila si Indurare sa ne miluiasca amin amin amin
+++ +++ +++ +++
|