View Single Post
Vechi 04.11.2010, 01:23:10
mariamargareta mariamargareta is offline
Banned

Data înregistrării: 04.12.2008
Religia: Ortodox
Implicit 264. “Minunile” de la Pucioasa

264. “Minunile” de la Pucioasa (I)

Liderii pucioși pretind că Verginica făcea “minuni” pe vremea petrecerii ei în trup, și chiar au adunat într-un capitol special al cărții “Cuvântul lui Dumnezeu” de la Pucioasa o serie de “mărturii” ale unor adepți mai înfocați, gata să jure că au fost martori ai unor fapte ieșite din comun săvârșite de Verginica. O citire atentă a acestor “mărturii” dezvăluie slaba lor credibilitate, bazată mai degrabă pe un sentimentalism ieftin și pe o percepție superficială a realităților relatate de ei ulterior ca fiind “minuni”.
De altfel, ideologia pucioșilor privind “minunile” este inconsecventă. Uneori, doctrina pucioșilor se pronunță sistematic împotriva minunilor:

- astăzi numai dracul face minuni (să fie valabilă această afirmație și pentru “minunile” săvârșite de Verginica?):

“Astăzi nu se mai fac minuni în trup, ci se fac minuni în duh. Azi face dracul minuni. Eu am pus stele pe cer, și el a pus stele pe pământ.” (Citat din “Cuvântul lui Dumnezeu” de la Pucioasa, din 1-05-1960)

- vremea minunilor a trecut și este de mult apusă; în trăirea creștinească, accentul trebuie pus pe sporirea credinței și nu pe facerea de minuni:

“ ... Nu mai este vremea minunilor, dar e plata mai mare dacă vei crede.” (Citat din “Cuvântul lui Dumnezeu” de la Pucioasa, din 1-08-1979)

- singura minune care i-a mai rămas omului la îndemână este putința de a crede în Dumnezeu:

“Crede în Mine și nu căuta minuni ca să crezi. Minunea, aceasta este: să crezi în Mine. Ioan nu a lucrat nici o minune și tot a fost crezut de cei ce se pocăiau dacă așa a fost planul lui Dumnezeu.” (Citat din “Cuvântul lui Dumnezeu” de la Pucioasa, din 15-02-1995)

- deși oamenii nu s-a dezbărat de obiceiul de a căuta minuni, semnele și minunile nu sunt de nici un folos omului (atunci de ce mai făcea Verginica minuni, dacă le făcea, îndată ce ele nu erau de folos semenilor ei?):

“Omul vrea minuni, vrea semne, dar acum e vremea judecății, nu mai e din nou ca la prima Mea venire când îl făceam pe om să Mă cunoască prin semne și prin minuni. Semnele și minunile sunt pentru cei tari la cerbice, care stau împotriva Mea, nu sunt pentru cei care au iubirea după care nu mai însetează. Nu mai sunt de folos semnele și minunile, că omul s-a pus mai mare decât Mine pe pământ.” (Citat din “Cuvântul lui Dumnezeu” de la Pucioasa, din 9-05-1999)

- chiar dacă se mai fac minuni pe ici, pe colo, ele nu trebuie crezute cu nici un chip ca fiind venite de la Dumnezeu. Cei care aduc închinare duhurilor care fac minuni sunt pierduți pe vecie:

“... Însănătoșiți mințile, copilașii Mei, că nu vă folosește nimic prooroci mulți să aveți. Un singur Prooroc: Eu, Dumnezeu. Vor face minuni și semne, vor învia morții și vor vindeca leproșii, dar Eu zic: pașteți iarba pe care o cunoașteți. Nu dați năvală că, „dacă a înviat mortul, e Dumnezeu“. Să nu te închini, că dacă te-ai închinat, amin!” (Citat din “Cuvântul lui Dumnezeu” de la Pucioasa, din 21-7-1973)

Alteori, minunile sunt considerate o reminiscență a vieții creștinești din Biserica primară, pe cale de dispariție. O singură minune mai rămâne de împlinit, și aceasta este proiectată spre un viitor imprevizibil: învierea morților:

“... Vino, frate și soră, vino, căci urmează să chem morții după tine, că după tine nu mai este altă minune decât aceasta: morții vor ieși din mormânt.” (Citat din “Cuvântul lui Dumnezeu” de la Pucioasa, din 4-2-1966)

Cei care nu vor crede în această ultimă minune promisă și nu o vor aștepta cu sfințenie, vor trăi un amarnic regret și vor cunoaște plânsul și întristarea:

“... Veniți, tată, veniți aproape, țineți aceste cuvinte, că sunt sfinte. Și penița care le scrie se sfințește, dar ce este rău se blesteamă de Dumnezeu. O, tată, veniți aproape, că vor ieși morții din groapă! Se vor încheia cum își va încheia cineva haina sa, și se va întrupa carnea lor din pământ. O, creștine, atunci vei vedea minune și nu te vei bucura, ci vei plânge. Toți împărații vor sta înaintea Mea și vor plânge că nu au păstorit poporul ca să aibă viitorul.” (Citat din “Cuvântul lui Dumnezeu” de la Pucioasa, din 19-3-1974)

Alteori însă, minunile sunt considerate a fi forme firești de manifestare a vieții creștine, spre care este de dorit să aspire orice adept responsabil al sectei “Noul Israel” de la “Noul Ierusalim”. Mai întâi, sectanților pucioși (denumiți “creștinii de astăzi”, singurii care recunosc și respectă “profețiile” de la Pucioasa) li se reamintește că deja cu ei s-au făcut multe și mari minuni:

“Dar voi, creștinilor de astăzi, aveți pe Sfânta Treime Care vă profețește, și multe lucruri s-au lucrat cu voi și multe minuni s-au lucrat cu voi.” (Citat din “Cuvântul lui Dumnezeu” de la Pucioasa, din 20-1-1963)

Apoi, pucioșilor li se promite că vor ajunge ei înșiși să fie mari “făcători de minuni”:

“Israele, în vremea de pe urmă, prin tine se va face minune. În tine voi face pâine și voi da la popoarele înfometate mâncare” (Citat din “Cuvântul lui Dumnezeu” de la Pucioasa, din 16-8-1974)

“Poporul” pucios este predestinat să fie făcător de minuni, dar “Dumnezeul” de la Pucioasa nu reușește să ducă la bun sfârșit destinul pe care i l-a hărăzit “poporului” Său:

“... Poporul Meu, vreau să fac din tine o lumină și o minune pentru ziua de mâine. Vreau să fac din tine lucru pentru vecii vecilor, dar nu reușesc.” (Citat din “Cuvântul lui Dumnezeu” de la Pucioasa, din 5-7-1975)

Primele “minuni” programate a fi făcute de către adepții pucioși vor avea loc în casele de desfrânare: de acolo urmează să fie aduse la trăirea decentă, curată și sfântă, multe femei decăzute. Această “proorocie” a așteptat vreo 14 anișori (1975-1989) până ce au fost reînființate (deocamdată, ilegal, dar până la legalizare nu mai e mult) casele de desfrânare în România, și alți vreo 21 de ani până astăzi (1989-2010), când rememorăm această “proorocie”, dar se pare că va mai trece multă apă pe Dâmbovița până ce liderii pucioși vor găsi cu cale să treacă la împlinirea ei:

“... Femeilor din poporul Meu, fiți mironosițe. Bărbați din poporul Meu, fiți curați cu trupul și cu duhul. Domnul Iisus vă face pe voi apostoli, să duceți cuvântul Său la alte popoare. Veți fi duși, tată, în case de desfrânate, ca să faceți minuni, și prin credință veți îndrepta aceste persoane.” (Citat din “Cuvântul lui Dumnezeu” de la Pucioasa, din 17-8-1975)

--- va urma ---