View Single Post
Vechi 04.11.2010, 08:19:44
zaharia_2009's Avatar
zaharia_2009 zaharia_2009 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 05.07.2009
Locație: Romania
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de cristiboss56 Vezi mesajul
" Purtati-va de grija , fratii mei , / De nu doriti sa vina anii grei , / Spitalul de Urgenta implorandu-l. / Eu va salut de-a dreptul cordial, / De-a dreptul cardiac , precum se stie / Recunoscand ca patul de spital / Nu-i o alarma , ci o garantie . / Va vad pe toti mai buni / Eu va salut de-a dreptul cordial, / De-a dreptul cardiac , precum se stie , / Recunoscand ca patul de spital / Nu-i o alarma , ci o garantie . / Va vad pe toti mai buni si mai umani, / Eu insumi sunt mai omenos in toate , / Da-mi , Doamne , viata , inca niste ani / Si tarii mele minima dreptate . { fragnent din ultimul "raspuns " scris pe 31 0tombrie - 2010 de pe patul de spital }

Chiar daca autorul se cheama Paunescu , mesajul transmis ii este tipic , nu se dezice : Hristos nu a venit ca sa fim mai omenosi, mai cumsecade, baieti mai de treba ! Hristros nu a venit pt. a da o noua imagine de cumsecadenie omului . Nu pt. asta a venit ! Venirea lui a avut cu totul alt rost . Nu este cazul sa mai detaliem !
Putea sa formuleze altfel ca doar de , nu este el mesterul versului ? dar ... nu a voit ! El transmite un mesaj anume !A marturisit dupa sufletul si credinta lui ! Nu a marturisit pe Hristos ci ...sociologia ! Printre rinduri/versuri se descopera ca poetul nu se dezice de la ,,misiunea" lui !

Nu ma mai mira ca ortodoxul nu poate recunoaste o marturisire , din toate cele existente pe piata , cea dreapta a lui Hristos ci ma mira ,,taria" pe care o au simpatizantii si inversunarea deopotriva !
Nu de savanti sau de artististi are nevoie biserica lui Hristos , ci de sfinti ! Nu este rau daca esti savant dar este rau daca nu ai un dram de sfintenie intru Hristos !

Last edited by zaharia_2009; 04.11.2010 at 08:27:09.