Un nebun care nu merita luat in seama
Asa cum in vremea Sfantului Maxim Marturisitorul sau in vremea celor trei mari Ierarhi ai ortodoxiei au fost multi eretici asa,si acum si asta va fii numai inceputul, dar Biserica Dreptcredincioasa nu sta in cei multi,ci in cei putini care au credinta adevarata si smerenie,simplitate fara logica aceasta lumeasca care incepe si a si inceput sa acapareze lumea pana si manastirile,dar asta asa va fii si o sa vina precum spun sfintii parinti lucruri si mai rele pentru ca aluatul duhovnicesc a inceput sa dispara... ''Un creștinism fără recunoașterea lui Iisus Hristos ca Dumnezeu și stăpân al lumii nu-ți obligă viața la a o face mai curată. Iar cu cât viața se face mai necurată cu atât te întuneci dinspre Dumnezeu, până la a-L tăgădui cu totul și a I te face vrăjmaș declarat. Viața trăită fără grijă, numai pământește, la asta te duce.
Spre o atare stăvilire a răutății a trimis Dumnezeu pe Sfinții Trei Ierarhi. Ei sunt sarea care oprește firea omului de a se împuți cu totul. E de la sine înțeles că firea omenească, povârnită spre păcat, tocmai de aceea nu-i prea poate suferi. Dar lor nu le pasă că nu-s pe placul lumii. În ei arde luminos înainte misiunea pe care le-a dat-o Dumnezeu, de a fi sare făpturii și martorii lui Dumnezeu între oameni''. Am luat un citat din Sfantul Parinte Arsenie Boca nu sunt un credincios practicant spre rusinea mea draga calyope si nici nu ma voi ruga pt unu k Corut asta..Te rogi pt cei aproape tie care ii cunosti nu pentru cei care nici nu are rost sa discutii k nu ai ce,au mintea intunecata asa au fost toti eretici incepand de la arie pana la luther...v-am salutat.
|