View Single Post
Vechi 04.11.2010, 13:39:25
Adriana Cluj
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Crestin_Simona Vezi mesajul
Ce isi doreste? Simplu! Intelegere, dragoste, prieteni si mai ales acceptare.
....................... Si sunt ferm convinsa ca nu ai pus-o cu rautate.
Si eu cred ca asta cauta, printre altele.
Ieri seara am urmarit o stire la TV: datorita lipsei fondurilor salariale si micsorarii salariilor, asistentii maternali au dat inapoi la (? cum se numesc acum?) casele de copii (?), copiii pe care-i aveau in ingrijire.
Micuti de cateva luni, cativa anisori care abia apucasera sa se obisnuiasca in noul camin, sa se ataseze de cineva. La un moment dat, unul din ei a spus "mama", oare care e urmatoarea lui mama?
O fetita ingrijita, scolarita in primele clase, era aratata facandu-si temele, iar langa ea, o femeie (decenta, serioasa altfel) spunea, de fata cu fetita presupun, ca nu mai face fata cu salariul acesta si va trebui sa o dea inapoi la centru acela de copii. Ce o fi in sufletul acelei fetite, auzind-o pe cea careia i-a zis pana azi mama ca trebuie sa o dea ca pe un obiect nedorit? S-a gandit oare cineva la ce SIMT acesti copilasi? Cata durere, suferinta, speranta naruita mereu, se aduna in sufletelele acestea?

Si ce face statul acesta pentru ei? Dincolo de vina parintilor de a-i fi lasat pe drumuri, statul acesta ce face?
Cum isi ingrijeste poporul acest stat roman?
In afara de cei in stare sa-si poarte singuri de grija, dar fata de care -si de acestia- statul are obligatii, cu ceilalti. neajutoratii, ce face statul acesta?
Copiii orfani, copiii abandonati, batranii singuri, persoanele cu handicap ce ajutor primesc de la acest stat, ca doar si ei fac parte din poporul roman.
Doar nu ne intoarcem la obiceiurile spartane!
Asta mai urmeaza cred, dupa atitudinea celor ce ar trebui sa aibe aceasta raspundere, pentru ca si-au asumat-o cocotandu-se la conducere.
Printre altele acesta este rolul lor.
Si l-au luat de buna voie, ba chiar promitand ca o sa aibe grija de "romani", "romani" in sus, "romani" in jos, cat mai accentuat acest cuvant. Nu doar pentru ciolan au ajuns acolo, asta ei nu o pricep.

"Dar între voi nu va fi asa: ci oricare va vrea sa fie între voi mai mare
sa va fie sluga; si cel ce vrea sa fie între voi întâiul sa fie tuturor sluga,
caci si Fiul Omului n-a venit ca sa-L slujeasca altii, ci ca sa slujeasca El
si sa-Si dea sufletul rascumparare pentru multi."
(Marcu X,43-45)

Cel ce este in frunte este slujitorul celorlalti, asta nu pricep ei, ca a avea slujba la stat, slujba de conducere, slujba de raspundere, inseamna si a "sluji" celorlalti, iti asumi o raspundere atunci cand ajungi in frunte, daca te tin puterile, iar daca nu esti in stare sa faci fata unei asemenea raspunderi pleaca de acolo si lasa-l pe altul care este in stare. Nu inseamna goana dupa ciolan. Nu sunt in stare sa perceapa ca si-au asumat o raspundere fata de un popor.

Last edited by Adriana Cluj; 04.11.2010 at 15:06:38.
Reply With Quote