View Single Post
Vechi 04.11.2010, 22:40:47
Scotsman
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mihnea Dragomir Vezi mesajul
Mă surprinde că spuneți asta. Din datele pe care le-am citit, procentele de participare la viața de credință din State sunt net mai ridicate decât în țările europene. Eu însumi am fost acolo și am stat pe Coasta de Est 4 luni, iar în Texas 2 săptămâni. Prezența la slujba duminicală era lucru obișnuit pentru multe familii. În general, din ceea ce am văzut, americanii îmi par mai serioși în credință decât media europenilor. Influențat de reviste și filme, mă așteptam să văd dezmăț pe străzi. Ei bine, am văzut o societate cu morală puritană. Acolo, dacă te plimbai prin parc nu cu o sticlă de whisky, ci cu o sticlă de bere în mână, ți se punea o ștampilă pe frunte care dura atât de mult, încât nimeni nu făcea asta. Beția, mai ales beția în public, e lucru de ocară și la fel, infidelitatea. Nu același lucru pot spune despre Europa, inclusiv (și mai ales) despre țara noastră.
Puritani poate dpdv a sustinerii libertatii civile.Comparativ cu mentalitatea,fie si lejer rigida pe anumite aspecte,a stramosilor lor puritani(ar fi mult de discutat pe acest subiect)mie mi-se par oarecum credinciosi de fatada dar hei,nu am de gand sa ridic eu piatra din diferite motive.In general sunt retinut cu privire la moralitatea din cadrul marilor imperii ale prezentului.In Sodoma orice prostituata cu jumatate de norma ar fi parut cuminte.Le recunosc insa meritul de a fi construit capitalismul de la o baza protestanta(am postat odata pe aici un link p acesta tema).Ideea marginalilor care intra in competitie precum si redistribuirea profitului spre antreprenoriat au fost idei la care Calvin nu stiu daca a meditat prea mult dar yankeilor le-au adus titlul de ,,Uncle Sam"
Stiu ca Bush a candidat la presedentia USA pt ca a asistat la o predica unde a simtit ca ii este adresata lui (indirect) si s-a simtit predestinat pentru acesta functie.Am dubii rezonabile cu privire la ce trebuia sa inteleaga :)
Am vazut un interviu cu el in care povestea ca analiza impreuna cu Tony Blair pasaje din The Holy Bible cand se intalneau.Nici nu vreau sa-mi imaginez continutul concluziilor ,,Tony,aici parca scrie sa atacam Irakul.Ma simt cruciat.Tu?" Tony : ,,Eu simt multe oportunitati Georgy..." :)

Ma intereseaza foarte mult tema topicului dvs si prin urmare o sa va las si eu opinia mea un pic mai tarziu daca se poate.On topic:>aici gasiti o analiza in acest sens.Referitor la patima betiei>povestea este veche>aici

Last edited by Scotsman; 05.11.2010 at 00:01:45.
Reply With Quote