View Single Post
Vechi 02.06.2007, 11:58:13
Ioana_D Ioana_D is offline
Member

Data înregistrării: 24.05.2007
Implicit

Salut!
Si eu mi-am pus aceasta intrebare de multe ori si cred ca fiecare dintre noi macar o data in viata am dat un sfat gresit care a avut consecinte mai mult sau mai putin grave, cat de raspunzatori suntem vom afla, cred, la judecata...cred ca doar Dumnezeu poate sa ne judece corect, El stie daca ce am facut am facut din ignoranta sau care au fost intentiile noastre si tot El poate sa ne traga la raspundere...oricum important e, asa cum zice si mirelat, ca ai realizat ca ceea ce faceai tu era gresit, acesta e doar inceputul, un inceput frumos care duce spre un final mai mult decat frumos, un final pe care toti ni-l dorim in inima noastra desi cateodata nu realizam asta....depinde cum spuneai si tu de anturajul in care invartim, ne influenteaza mai mult decat ne dam noi seama, uneori preluam de la altii atitudini, pareri fara sa ne dam seama, dar vine un moment in care ne trezim la realitate, asa cum s-a intamplat si in cazul tau (si nu numai, toti trecem prin asta intr-un fel sau altul, intaresc si eu ce a spus mirelat), Dumnezeu nu ne lasa in voia sortii, are grija sa puna in fata noastra oameni, fapte, carti cum a fost in cazul tau care sa ne deschida ochii, mai trebuie noi sa fim dispusi sa vedem ceea ce ni se arata, si tu ai facut asta... si mai adaug ceva, faptul ca ai trecut prin aceste experiente iti poate fi de ajutor, acum iti e mai usor sa-i intelegi pe altii si marturia ta are cu atat mai multa valoare tocmai datorita faptului ca nu spui vorbe in vant, ci spui ceea ce ai vazut, simtit TU ... asa ca parerea mea, spun asta ca o parere personala, nu ca un sfat pt ca nu ma simt indreptatita sa dau sfaturi (sincer, nu ma cred mai buna decat tine, si eu am intrat de curand pe acest forum :) ), este ca tu poti sa faci ceva pentru cei din jur, poti sa le spui povestea ta, poti sa spui ceea ce simti tu, ceea ce ai trait, cum ti s-au deschis tie ochii si sa-i lasi pe ei mai departe sa decida daca iau aminte la ce le-ai spus sau nu ... din experienta mea de pana acum am invatat ca unui om nu poti sa-i impui sa creada un lucru, are libertatea de a alege, poti doar sa-i spui care e credinta ta si sa-i aduci argumentele tale...daca el nu vrea sa creada, poti sa-i aduci oricate argumente vrei, ca nu-l convingi....asa ca parerea mea este asta, si mai mult decat sa le spui credinta ta, un lucru foarte important, poate cel mai important, sa te rogi pt ei, rugaciunea noastra pt semenul nostru are mare putere si eu cred ca Lui Dumnezeu ii place sa ne aratam astfel dragostea fata de aproapele, rugandu-ne pt el/ea ... oricum numai Dumnezeu poate schimba un om, noi nu avem puterea asta....si eu cred ca ai facut bine sa ii indrumi si pe ceilalti spre carti care pe tine te-au schimbat, si eu fac asta de multe ori, mai mult decat atat daca stiu o persoana care ar avea nevoie de ajutor, incerc sa o indrum spre un preot, spre un om care e mult mai avizat decat mine sa dea sfaturi si are mai multa experienta, mai multe cunostinte decat mine.
Toate lucrurile pe care le-am spus nu diminua importanta unui duhovnic bun, asa cum au scris si mirelat si quasar... cel mai important la inceput de drum si pe parcurs deopotriva e sa ai un indrumator bun, iar duhovnicul e cel mai in masura sa te sfatuiasca si sa te ajute in problemele ale.....sa te ajute Dumnezeu sa-ti gasesti duhovnicul potrivit, sa ai incredere si rabdare ca-l vei gasi :)

Sper ca gandurile mele iti vor fi de ajutor, repet nu sunt sfaturi, sunt niste pareri personale care sper sa te ajute intr-un fel :)

Doamne ajuta!
Reply With Quote