265.Cum bagatelizează sectanții de la “Noul Ierusalim–Pucioasa” superlativul absolut
265. CEL...CEA... MAI MARE - sau cum bagatelizează sectanții de la “Noul Ierusalim – Pucioasa” până și superlativul absolut (VIII)
*
Cea mai mare minciună este “ateismul omului de știință”:
“Cea mai mare minciună este spusă atunci când omul științei spune că este omul lui Dumnezeu.” (Citat din “Cuvântul lui Dumnezeu” de la Pucioasa, din 3-6-1995)
Cea mai multă minciună este “goliciunea cea mare a oamenilor”:
“Mai mare goliciune ca în zilele de azi n-a fost între oameni. Mai multă minciună și rătăcire ca azi, n-a fost.” (Citat din “Cuvântul lui Dumnezeu” de la Pucioasa, din 7-7-1997)
*
Cea mai mare iubire a omului este “să aibă omul duhovnicesc statură duhovnicească”:
“Mai mare iubire n-am făcut niciodată așa ca și cu tine, și tu încă nu știi ce este iubirea. [...]. E mare lucru să aibă omul duhovnicesc statură duhovnicească. E mare lucrare această lucrare din om văzută. Mai mare iubire ca aceasta nu este de la om.” (Citat din “Cuvântul lui Dumnezeu” de la Pucioasa, din 28-8-1996)
Cea mai mare iubire a omului este “smerenia cea mai curată”:
“Iubiți smerenia cea mai curată, cea mai curată, copii de la sfârșit, și învățați-i pe toți să aleagă așa. Ea este cea mai mare iubire a omului pentru Domnul, și pe aceștia îi umple Domnul de har fără de măsură, de lucru fără de capăt, așa precum mie Domnul mi-a dat.” (Citat din “Cuvântul lui Dumnezeu” de la Pucioasa, din 25.12.2001)
Cea mai mare iubire și cea mai mare credință este “ascultarea”:
“...că nu e iubire și nu e credință mai mare ca și ascultarea, poporul Meu.” (Citat din “Cuvântul lui Dumnezeu” de la Pucioasa, din 19-8-2007)
Cea mai mare iubire este “ascultarea”, după cum și cea mai mare ascultare este “iubirea”:
“Eu, botezătorul Tău, am împlinit voia Ta, și nu este iubire mai mare în om ca și ascultarea de Tine, care înseamnă iubirea lui Dumnezeu în om, Doamne.” (Citat din “Cuvântul lui Dumnezeu” de la Pucioasa, din 20.1. 2005)
“...ca unii care veghează înaintea Stăpânului lor cu iubirea dintre ei, cea mai mare ascultare pe care i-o puteți voi închina cerului, fiilor. ”(Citat din “Cuvântul lui Dumnezeu” de la Pucioasa, din 22-6-2003)
Cea mai mare iubire de pe pământeste “ascultarea, sfințenia pentru ascultare, dojana pentru greșeală și toată lucrarea de facere a celor care vin să se nască din nou prin lucrarea de la Pucioasa”:
“Celor ce Mă află în acest cuvânt și cred în Mine, Eu le dau putere să se facă fii ai lui Dumnezeu, iar puterea aceasta înseamnă ascultare, sfințenie pentru ascultare, dojană pentru greșeală și toată lucrarea facerii omului în toată vremea lui cu Mine. Mai mare iubire ca aceasta nu este pe cale cu Domnul pentru cel ce vine să se nască din Dumnezeu,...” (Citat din “Cuvântul lui Dumnezeu” de la Pucioasa, din 7-7-2010)
Cea mai mare iubire este că “Fiul de la Pucioasa grăiește de lângă Tatăl”:
“Mai mare iubire ca aceasta nu este, că Eu grăiesc de lângă Tatăl, și graiul Meu umple văzduhul și bucură pe îngeri și pe sfinți, și umple pământul, și bucură pe cei ce Mă așteaptă ca și voi, copii de la ieslea coborârii Mele.” (Citat din “Cuvântul lui Dumnezeu” de la Pucioasa, din 9.6.2001)
Cea mai mare iubire este “să-i spunem omului ce greșește”:
“O, fiilor care aveți urechi de auzit cuvântul Meu, să le spuneți tuturor că cea mai mare iubire este să-i spunem omului ce greșește.” (Citat din “Cuvântul lui Dumnezeu” de la Pucioasa, din 12-12-2004)
Cea mai mare iubire este “sfințenia”:
“Sfințenia este cea mai mare iubire care poate sălășlui în trupul celui ce are în el iubirea lui Dumnezeu.[...] Sfințenia este cea mai mare iubire pe care omul cel iubitor de Dumnezeu I-o poate da Domnului...[...] că dulce este sfințenia, și nu este o mai mare iubire în om ca și ea înaintea Ta. [...] O, fii crescuți cu cuvântul cel mângâietor, cea mai mare iubire este sfințenia, căci atunci omul se dă Domnului și nu iubirea lui se dă.” (Citat din “Cuvântul lui Dumnezeu” de la Pucioasa, din 14-12-2004)
Cea mai mare iubire este “darul sfințeniei”, care vine de la smerenia minții:
“Cel mai mare adevăr este smerenia minții, de la care vine peste om darul sfințeniei, cea mai mare iubire pe care omul I-o poate da lui Dumnezeu.” (Citat din “Cuvântul lui Dumnezeu” de la Pucioasa, din 19-12-2004)
Cea mai mare iubire este “iubirea de fiu”:
“... și nu este iubire mai mare ca iubirea cea de fiu între cei ce Te slujesc, Tată, căci fiul are iubire mare și sfântă, și este recunoscător tatălui său, dar sluga poate să-l trădeze, poate să se lepede de stăpânul ei.” (Citat din “Cuvântul lui Dumnezeu” de la Pucioasa, din 21-11-2006)
Cea mai mare iubire de pe pământ este “jugul Domnului Pucioasei”:
“Am spus așa că pentru jugul Meu omul are cea mai mare iubire pe pământ, căci fără ea mare, omul nu poate purta peste el jugul Meu.” (Citat din “Cuvântul lui Dumnezeu” de la Pucioasa, din 22-7-2007)
Cea mai mare iubire de pe pământ este “fața și lucrarea Duhului Sfânt între Dumnezeu și om”:
“Acum, în glas de sărbătoare de Rusalii vă spun celor ce auziți: Luați Duh Sfânt! Luați Duh Sfânt! Luați! Luați, să fiu un duh cu voi, iar voi, un duh cu Mine, că nu e iubire mai mare pe pământ ca fața și lucrarea Duhului Sfânt între Dumnezeu și om.” (Citat din “Cuvântul lui Dumnezeu” de la Pucioasa, din 15-6-2003)
Cea mai mare iubire a mironosițelor a fost “iubirea lor din timpul celor trei zile în care Hristos a fost mort cu trupul”:
“Cea mai mare iubire în noi a fost iubirea celor trei zile când Tu ai stat ascuns între morți, când noi Te căutam printre morți, Doamne, până când îngerul învierii Tale ne-a spus să nu Te mai căutăm între morți, că Tu ai înviat.” (Citat din “Cuvântul lui Dumnezeu” de la Pucioasa, din 29.4.2001)
Cea mai mare iubire în sfinți este “smerenia, credința și credincioșia până la sânge”:
“Plâng pentru Tine sfinții care Te-au iubit cu credință mai tare ca moartea, căci credința se face iubire în sfinți și nu iubirea se face credință în ei. Dar mai întâi decât acestea este smerenia, care-Ți face Ție loc în sfinți, Doamne, și credință în Tine, și apoi credincioșie până la sânge, și ce poate fi iubire mai mare ca aceasta în sfinți, Doamne al celor plini de statornicie pentru mărturisirea Ta ca Dumnezeu adevărat ce ești pe pământ și în cer și în sfinți, Doamne?!” (Citat din “Cuvântul lui Dumnezeu” de la Pucioasa, din 8-11-2004)
Cea mai mare dragoste de Dumnezeu este “să facă omul voia lui Dumnezeu”:
“Nu este dragoste de Dumnezeu mai mare ca aceea ca să facă omul voia lui Dumnezeu. ”(Citat din “Cuvântul lui Dumnezeu” de la Pucioasa, din 18-2-2007)
|