Subiect: Lumea copiilor
View Single Post
Vechi 06.11.2010, 16:23:47
anna21 anna21 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.03.2009
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de coralina Vezi mesajul
Sa-ti traiasca ambii copii, Anna! Ma bucur ca sunt inteligenti insa ma intreb, in contextul celor afirmate de tine pe acest forum, care e rostul matematicii in viata fiului tau mai mare, din moment ce inmultirile si impartirile nu ajuta la mantuire (vezi cele citate de tine "Nu cauta sa cunosti altceva in lume decat pe Cel Rastignit; Viata si Moartea Lui.")

Eu nu sunt de acord cu felul in care intelegi / practici tu ortodoxia. Mie personal nici nu mi se pare ortodoxie, ci o ideologie flasca si rigida de la care nu ma astept sa umple oamenii de iubire vreodata. Iarta-ma ca ti-o spun asa, pe sleau, insa exact asta gandesc. Stim doar ca si fariseii erau extraordinar de rigurosi in respectarea regulilor, dar cu ce folos...? Absolut nici unul, ba din contra.
Oricum, fiecare isi oranduieste viata asa cum considera.
Dumnezeu sa ne ajute pe toti!
Repet: cunoasterea este buna cat timp ne ajuta sa ne ridicam mintea de la cele pamantesti la cele ceresti.
De altfel, cand ii citesc copilului carti despre animale sau despre univers subliniez faptul ca Dumnezeu le-a facut pe toate (ceea ce nu este prezent in carte, desigur). Matematica este f utila deoarece structureaza mintea copilului, o ajuta sa se desprinda de concret si sa opereze cu notiuni abstracte, il ajuta sa descopere patternuri si regularitati, ii organizeaza reprezentarea timpului si spatiului etc... Pe scurt il ajuta sa inteleaga lumea, ca (sper eu) prin contemplarea ei sa ajunga cu gandul la Dumnezeu.
Uite, ti-am raspuns, desi stiu ca erai ironica.

Nu ma deranjeaza faptul ca esti directa, dimpotriva, este un plus.

Incerc pe cat posibil sa-mi cresc copiii sa-mi feresc copiii de ceea ce nu este necesar.. si nu reusesc f mult deoarece nu sunt singura prezenta in viata lor. Nu cresc intr-un glob de sticla..
Reply With Quote