View Single Post
Vechi 06.11.2010, 16:36:09
iustin10 iustin10 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.01.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Daniel777 Vezi mesajul
Sa ne rugam pentru toti care au murit astazi!
N-am avut rabdare sa citesc tot threadul dar mi-a placut postarea ta.
Da Adrian Paunescu e cel ce a murit 'astazi' ,(chiar daca s-a intamplat ieri.
In fata lui Dumnezeu e un om ca oricare altul,care va da socoteala pentru tot raul,si va primi rasplata pentru tot binele care l-a facut ,inclusiv prin poezia sa.
Exista oameni mari ,care lasa o urma adanca imprejurul lor ,si cu bune si cu rele.
Exista sfinti ,care lasa deasemenea o urma adanca imprejur,dar numai cu lucruri bune
Si existam noi,ceilalti,care lasam urme usoare ,nici bune nici rele,care toata viata n-am facut mai nimic.
Ca intr-un taler se vor judeca faptele fiecaruia .Dar nu cantitatea va conta ,adica 1 milion de fapte bune si 2milioane de fapte rele. Ci va conta calitatea faptelor tale,si inima din care ele au fost facute. Caci daca tot ce ai facut ai facut din inima,pana la urma ,pana la fina,Dumnezeu te va mantui,chiar si pe patul de spital.
Am stat cu inima la gura,sa vad daca razvratitul ,rebelul poet se va intoarce in ultimele clipe catre Dumnezeu.Penultimul sau vers a fost depsre Dumnezeu ,iar ultimul despre tara.
Ca si pe el,Dumnezeu ne astapata si pe noi,pana in ultima clipa a vietii sa ne pocaim,indiferent cate trasnai am facut intreaga viata.
Acum poetul s-a intalnit cu absolutul.Acum a capatat raspuns.
Raspunsul e cel care si el l-a anticipat : " totusi ,iubirea.."
Adica indiferent ce am face,tot dragostea care o aratam aici ramane pentru viata vesnica.