265.Cum bagatelizează sectanții de la “Noul Ierusalim–Pucioasa” superlativul absolut
265. CEL...CEA... MAI MARE - sau cum bagatelizează sectanții de la “Noul Ierusalim – Pucioasa” până și superlativul absolut (XI)
*
Cea mai mare mângâiere de pe pământ este ca omul “să L aștepte neostenit pe Dumnezeu”:
“Cei ce au plecat nu M-au mai așteptat, și au plecat să caute altă mângâiere, dar cea mai mare mângâiere pentru cei de pe pământ este în cei ce Mă așteaptă pe Mine neostenind în așteptare. ”(Citat din “Cuvântul lui Dumnezeu” de la Pucioasa, din 15-2-2000)
Cea mai mare mângâiere de pe pământ este “cuvântul lui Dumnezeu de la Pucioasa”:
“Cea mai mare mângâiere vine de la cuvânt. Așa este și în cer, așa este și pe pământ, ... [...] O, taina mângâierii este cu omul care pune peste el cuvântul Meu, cea mai mare mângâiere. ”(Citat din “Cuvântul lui Dumnezeu” de la Pucioasa, din 20 1.2001)
Cea mai mare mângâiere în om este “iubirea de Dumnezeu”:
“Iubirea de Dumnezeu e cea mai mare putere, cea mai mare mângâiere în om, cea mai mare biruință, o, oamenilor, o, creștinilor, o, fii ai lui Dumnezeu! ”(Citat din “Cuvântul lui Dumnezeu” de la Pucioasa, din 29.4.2001)
Cea mai mare mângâiere în om este “plânsul cel plin de pocăință”:
“...dar te povățuiesc să crezi că nu este pentru suflet mângâiere mai mare ca și plânsul cel plin de pocăință, cel plin de vindecare pentru răul din om...”(Citat din “Cuvântul lui Dumnezeu” de la Pucioasa, din 19-12-2008)
Cea mai mare mângâiere pentru Dumnezeu este “umilința omului”:
“...căci umilința omului, cea care seamănă cu umilința Mea înaintea omului, aceasta este cea mai mare mângâiere pentru Dumnezeu, ... ”(Citat din “Cuvântul lui Dumnezeu” de la Pucioasa, din 11-3-2007)
*
Cea mai mare bogăție de pe pământ este “învățătura”:
“Învățătura este cea mai mare bogăție. ”(Citat din “Cuvântul lui Dumnezeu” de la Pucioasa, din 8.11. 2001)
Cea mai mare bogăție de pe pământ este “frații (atunci când când îi ai)”:
“...că nu e bogăție mai mare ca și frații când îi ai. ”(Citat din “Cuvântul lui Dumnezeu” de la Pucioasa, din 4-12-2005)
Cea mai mare bogăție de pe pământ este “Duhul Sfânt Mângâietorul”:
“...iar cea mai mare bogăție pe care voi o aveți între voi și pentru voi să vă fie ea Duhul Sfânt Mângâietorul, de la Care vine toată darea cea bună și tot darul desăvârșit, fiilor. ”(Citat din “Cuvântul lui Dumnezeu” de la Pucioasa, din 15.2.2006)
Cea mai mare bogăție în cer și pe pământ sunt “fiii credincioși ai lucrului celui greu de la Pucioasa”:
N-am bogăție mai mare nici în cer, nici pe pământ ca atunci când Eu am fii credincioși lucrului Meu cel greu între Mine și om ca să-l fac pe om să Mă cunoască de Dumnezeu al său pe pământ, și în veșnicie apoi. ”(Citat din “Cuvântul lui Dumnezeu” de la Pucioasa, din 28-6-2009)
Cea mai mare bogăție de pe pământ este “Domnul Iisus Hristos”:
“Pace ție, poporul Meu! [...] tu ești fiul Domnului Iisus Hristos, bogăția cea mai mare a omului, Domnul Stăpân al tău, că tu ești moștean al cerului pe pământ. ”(Citat din “Cuvântul lui Dumnezeu” de la Pucioasa, din 2-8-2010)
Cea mai mare avere în om este “duhul lui cel plin de umilință”:
“O, nu pot Eu avea mai mare avere în om ca și duhul lui cel plin de umilință, ... ”(Citat din “Cuvântul lui Dumnezeu” de la Pucioasa, din 6-5-2007)
Cea mai mare comoară, cea mai mare avuție de pe pământ este “un popor ascultător și iubitor de Dumnezeu”:
“Un popor ascultător și iubitor de Dumnezeu în mijlocul oamenilor este cea mai mare comoară de pe pământ, când el trăiește în Duhul Meu Cel bun frate cu frate,... [...] fiindcă un popor credincios și unit sub brațul Domnului e cea mai mare comoară de pe pământ și din cer, cea mai mare avuție pe care o poate avea omul credincios ... ”(Citat din “Cuvântul lui Dumnezeu” de la Pucioasa, din 28-8-2007)
Cea mai mare, cea mai scumpă comoară de pe pământ sunt însă... “Frații siamezi de la Pucioasa” (cei doi lideri pucioși Mihaela și Nicușor):
“Iată păcatul îngâmfării, păcatul de la care se naște nemulțumirea în om, acest păcat îi hrănește omului mintea și inima și pierde omul ceea ce are mai scump, pierde frații, cea mai mare comoară, cea mai scumpă, și mai întâi ajunge la dispreț și la ură pentru ei și apoi îi pierde,... ”(Citat din “Cuvântul lui Dumnezeu” de la Pucioasa, din 14-10-2010)
|